Viikon kuva. Tyttö, sorsien sukua. Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan!
Ilmoitukset Lukijan postia Lahjoita ruokaa!

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

200
201
202
 

Torstaina
05.06.2003


 

 

 

Lukijan
postia

 

 

1999 alkaen
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva


Etusivu
05.06.2003
 


Pääkirjoitus  
 

Kuolema Nykissä

Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.

 

  Viikon linkki  
  3 x imagine  

  Sodan kuva  
  Verisuihku  

  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit  

  Ajatuksia  
  Tieto tulvii. Mikä säilyy? Mikä hävitetään?  
  Pääkirjoitus Uusi demokratia  

12
Torstaina 5. kesäkuuta 2003. Numero 201.
     
  USA:n ja liittolaisten varsinaisten sotatoimien päätyttyä Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Joukkotuhoaseiden etsintä jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta tuhansia? Surmat siviiliväestöstä tuhansia? Kaadot liittoutumasta satoja?
     
  Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan!
Uimakoulut kutsuvat! Sinnikäs yksityisopetuskin kannattaa!
     
Ilmoitukset
     
Lukijan postia
     


Kuvat: Pertti Manninen

  Vuosi sitten 30.05.2002
Täältä tullaan elämä.
Ministerin molskahdus.
Karusellin kieputuksiin.
Huutokauppaa hädällä
Golf-sokeutta Suomen maassa
Suomen perustuslaki pilkattavana
Pääkirjoitus: Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa
Ilta-sanomat tuomittiin Eeva-lehden siteeramisesta
Mikael Fränti kertoo lauantaiväkivallasta.
Sairaalassa Helsingissä 2
Jääviys on itse huomattava
Aki Kaurismäki. Kauas pilvet karkaavat
     
 
Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
     
12


  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  

  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO  

 

Etusivulle
10.04.2003
 

Etusivulle
17.04.2003
 

Etusivulle
24.04.2003
 

Etusivulle
01.05.2003
 

Etusivulle
08.05.2003
 

Etusivulle
15.05.2003
 

Etusivulle
22.05.2003
 

Etusivulle
29.05.2003
 

Etusivulle
05.06.2003
 

Etusivulle
12.06.2003
 

 

Think different
Date : Thu, 22 May 2003 15:17:54 +0300

Ei IBM:n vaan Applen mainos!

Pekka Helos
pekka@helos.fi
www.helos.fi


Katso!
Tässä viimeisin lehdistötiedotteemme

Date : Fri, 30 May 2003 00:36:38 +0300

Tässä uusin lehdistötiedotteemme Word-liitteenä, sekä sama linkin kautta verkossa.
http://www.dvdpure.net/spress.php

Yst. terv. Tomi
DVD Networks Oy
 

Cellorock-Soololevy

Date : Mon, 19 May 2003 20:07:37 +0300 (EEST)

HEI,
Olen tekemässä melko harvinaistyylistä cellorock-soololevyä, jossa teen 100% kaiken itse.. Soitan kaikki soittimet, sekä teen sävellykset, sovitukset sekä miksaukset. Musiikkityyli on jossain Apocalyptican ja rock-musiikin välimaastossa. Olen lähdössä myös mittavalle kiertueelle bändini kanssa levyni "Rocking The Strings" tiimoilta. Olisitteko kenties kiinnostuneita tekemään juttua sivuillenne tästä aiheesta?

Lisää infoa levyprojektista: http://www.eliaskahila.net

Yst. Terv. Elias Kahila

mielipide
Date : Fri, 9 May 2003 11:27:49 +0300

Bushismi, imperialismin uusi muoto

Onko moraalisesti perusteltavissa, että henkiseen nihilismiin, arvorappioon ja 'järjen järjettömyyteen' ajautunut länsimainen kulttuuri, joka vakavasti uhkaa koko planeetan elämän säilymistä, tavoittelee maailmanlaajuista herruutta ja löytyykö siitä se potentiaali, jolla kokonaisuutta hallitaan tai pidetään turvallisesti koossa? Voiko sellainen pysyä koossa pitemmän päälle, jota vain teknologian ja itsekeskeis-narsistisen materialismin henki ilman syvempiä arvoja ohjaa? Ja eikö turvautuminen militarismiin ja ekspansiivisiin väkivaltatoimiin omien etujen turvaamiseksi päinvastoin juuri kerro siitä henkisestä arvotyhjiöstä ja impotenssista, joihin em. toimet ovat vain pelkkää psykologista balsamia ja hyvitystä.

Aikaisemmat tämänsuuntaiset hankkeet ovat epäonnistuneet. Siirtomaapolitiikka, jossa ryöstettiin häikäilemättä siirtomaita, on kulkenut tiensä päähän: rosvot ovat joutuneet palaamaan kotiin. Kirkon ristiretket eivät nekään ole onnistuneet: tulos on ollut maallistuminen ja Pyhän Tieteen voitto Jumalan kustannuksella. Kaikki missä johtoajatuksena on ollut sorto, alistus, ylivallan käyttö ja oman vapauden kieltäminen, on kompastunut omaan mahdottomuuteensa ja lopulta osunut näitä puuhia harrastavien omaan nilkkaan. Esimerkeistä ei ole pulaa.

Olen taipuvainen näkemään käynnistetyn terrorismin vastaisen sodan, jossa irvokkaasti maailman korkeimmat väkivaltatilastot omaava maa on ottanut omiin käsiinsä oikeuden pakkodemokratisoida arabimaita niiden terrorismia ruokkivan ja tuottavan poliittisen rakenteen takia, imperialismin uutena epätoivoisena esiinmarssina, caesarismina. Samalla tähän pakkodemokratisointiin kätkeytyy ajatus oman talouden kohentamisesta ottamalla nyt tuhotun jälleenrakennus omiin käsiin, siis amerikkalaisten firmojen monopoliksi. Maailmalla, jopa Amerikassa, tämän tulkinnan jakaa moni kanssani.

Amerikan ylpeys ei kestänyt syyskuun iskua vaan sitä seurasi taantuminen alkukantaiselle tasolle. Iskua ei voi puolustaa mutta sen voi ymmärtää. Siihen oli tietyt paineet olemassa, jotka Amerikka itse on luonut. Siksi loogista olisikin ollut, kuten esim. David C. Korten on sanonut, että nämä syyt olisi kohdattu ja poistettu päiväjärjestyksestä ilman hysteeristä reagointia ja syylliset vastuuseen saattaen. Sitä olisi voinut kutsua sivistyneeksi ratkaisuksi jota kehittyneeltä valtiolta saattoi odottaa, ainakin toivoa. Se olisi ollut kypsää, esimerkiksi ja samaistumismalliksi kelpaavaa toimintaa, jossa olisi ollut sitä henkisyyttä, uudenlaista ja kypsää eettistä asennetta sekä sellaista psykologista, koko maailmaa hyödyttävää voimaa, jota voisi verrata uskonnon antamaan voimaan. Se olisi ollut ihmiseen asettunutta jumaluutta, jota historian (ei kirkon!) Jeesus edusti toiminnassaan ja se olisi ollut osoitus rahan mahdin heikkoudesta suhteessa hengen voimiin. Siitä olisi voinut alkaa uusi raide, uusi aika ihmiskunnan historiassa mutta nyt se hukattiin ja palattiin vanhaan kaavaan: taistelun ja koston alhaiselle tielle.

Tiedämme, että kulttuurit ovat sammuvia. Sen historia osoittaa varsin kiistattomasti. Spenglerin ennustukset oman kulttuurimme luhistumisesta ovat hätkähdyttävän osuvia tänään. Loppuaika on Rahan vallan aikaa, silloin raha johtaa ja henki vain ajattelee. Tämä johtaa, kuten Jukka Relander artikkelissaan Esirippu repeää (SK 1.1.00) toteaa, demokratian rappioon ja caesarismin nousuun, talous muuttuu tuottavasta valloittavaksi, reaalisesta virtuaaliseksi - ja lopulta tapahtuu vapautuminen tyhjyyteen.

Caesarismi (bushismi) siis on Spenglerin termi terroristijahdille ja siihen liittyvälle militaristiselle mahtailulle. Se heijastaa rappiota, syvempää impotenssia, ei todellista voimaa, se tuo vain jotain jännitettä tyhjiöön, josta todellinen voima puuttuu, ja siksi se ei voi olla mitään sellaista, joka toimisi pitemmän päälle. Se muistuttaa tyhjien tynnyrien kolinaa: kun henkiset kyvyt eivät riitä, niin pitää väkisin ja voimakeinoin yrittää. Joutuu ihmettelemään kuinka Spengler on voinut niin tarkasti nähdä tulevaa: turvautuminen militarismiin ja ekspansioon on aina lopun enne niin yksilön, kansakunnan kuin kulttuurinkin kohdalla. Silloin henki on heikkouden tilassa ja siksi pitäisi - toisin kuin eliitit yleensä tekevät - turvautua luovuuteen (acting-in), mennä sisäänpäin ja ammentaa uusi henki sieltä missä resursseille ei ole rajaa eikä taantua tuhoisaan ja alkukantaiseen aggressioon (acting-out) kuten nyt on tehty vallan ja voiman käyttöön turvauduttaessa.

Francis Fukyaman viime vuosisadan lopun ajatus historian lopusta oli sittenkin vain harhaa, teknohybrikseen taantuneen ihmisen yli-ihmisyyttä. Murskaava epätoivo valtaa mielen kun ajatus iskee, ettei mitään ole tehtävissä. Olemmeko vain impotentteja sätkynukkeja kohtalon kosmisella näyttämöllä, jossa Hegelin sanoin teesi ja antiteesi alati rakentavat uutta synteesiä, parempaa maailmaa? Ei, sitä ei saa eikä voi täysin hyväksyä, siihen ei saa alistua. On pysyttävä valveilla ja koko ajan toimittava. Ne jotka nukahtavat ensin, ovat jo pelinsä menettäneet ja tyhjyyden valitessaan muuttuneet vain sivustakatsojiksi. Elämähän jatkuu vielä tämän alhaisuuden ja henkisen taantuman jälkeenkin - vai jatkuuko?

Seppo K.J. Utria, psykiatri, ylilääkäri evp.

 
Is USA always number one?

Date : Thu, 17 Apr 2003 15:33:43 +0300 (EEST)

Some misguided people actually believe that an american life has a greater value than those of other nationalities. Just have a look at this pathetic screensaver and then you'll know what i'm talking about. All the best.

R.V.

Sarjakuvia

Date : Tue, 22 Apr 2003 20:06:21 +0300 (EEST)

Heip, Tarjoaisen sarjakuvia julkaistavaksi lehteenne,
näytteitä sivulla:

www.student.oulu.fi/~mreijone/uus/sarjakuvat.htm

ystävällisin terveisin: Matti Reijonen

 

loogista

Date : Sun, 13 Apr 2003 04:51:45 +0300

Sanomaosakeyhtiö vois kevyesti painaa lisää euroja! mahdollisimman oikean näköisiä tietysti.

Kreikkalaiset viljelee tupakkaa.

...viljellään me euroja!

I.P.

 
Työttömyysturvan puolesta -adressi
Date : Sun, 6 Apr 2003 22:58:58 +0300 (EEST)
Hei!

Olisitteko kiinnostuneita laittamaan lehtenne sivuille seuraavan linkin: http://www.acamedia.fi/adressi.php

Olemme työttömien ja pätkätyöllisten työryhmä. Olemme muutaman työttömyyttä, pätkätyöllisyyttä, yrittäjyyttä ym. suhdanteiden
riepoteltavana olemista kokeneen ihmisen kanssa reagoineet Sailaksen idioottimaiseen paperiin ja tehneet netissä allekirjoitettavan adressin Sailaksen teesejä vastaan. Adressin teksti on syntynyt käymiemme keskustelujen pohjalta.
Sivulta on linkki myös opiskelijoiden vastaavaan adressiin.

TV:stä on tulossa tiistaina Nälkäpäivä-lähetys, ennen sitä olisi hyvä saada tämä juttu vauhtiin.

Ystävällisin terveisin

Tässä on adressitekstin alkuosa, lopun voi lukea sieltä adressi-sivulta.

Tällä adressilla vastustetaan paitsi Sailaksen työryhmän esittämiä heikennyksiä työttömyysturvan saamisehtoihin, myös koko sitä tulkintaa työttömyydestä ja työttömistä, jota raportti ilmentää. Työttömyys voi näinä aikoina kohdata kenet tahansa. Juuri Sinä voit olla huomenna työtön - riippumatta koulutustasostasi tai asenteestasi työnhakuun.

Työttömyys johtuu työpaikkojen puuttumisesta
Työttömyyttä ei pidä tulkita vain yksilön epäonnistumisena. Työttömyys johtuu nykyisestä työmarkkinatilanteesta. Kun työnhakijoita on satakertaisesti enemmän kuin avoimia paikkoja, on työttömyys seurausta työpaikkojen puutteesta. On avoimesti myönnettävä, että täystyöllisyyteen ei enää päästä. Töitä pitäisi jakaa työaikaa lyhentämällä.

Tuoreen Teollisuuden ja työnantajain (www.yle.fi - 05.04.2003, klo 13.56) ennakkotiedon mukaan teollisuus tulee irtisanomaan työntekijöitä arviolta 15 000 - 20 000 henkeä. Siitä huolimatta TT esittää Sailaksen raporttia hallitusohjelman pohjaksi. On ristiriitaista hyväksyä toisaalta irtisanomiset ja pitää samalla työttömyysturvan kiristämistä oikeutettuna.

 

 
Keskisuomalainen on Pravda
Date : Wed, 02 Apr 2003 11:26:56 +0300

Keskisuomalainen on Sonta-Siioni joka todella harrastaa sensuuria. Vain heidän mielestään poliittisesti korrektit jutut pääsevät lehteen. Päätoimittjaja Laatikainen on Jumala jota ei saa arvostella. Lehmänpaskaa koko lehti. Keskisuomalainen on yksi pahimmista Saddam Husseinin propagandavälineistä ja Arabikansojen Ystävyysseuran pää-äänenkannattaja. On hyvä kun on tällainenkin sananvapauden totuuden torvi kuin tämä Nettisanomat! Tv: Erkki Hänninen, Keskisuomalaisen tilaaja, Jyväskylä.
evjh@luukku.com

Erkki Laatikainen on Jumala!

Date : Wed, 02 Apr 2003 11:29:22 +0300

Keskisuomalainen on Sonta-Siioni joka todella harrastaa sensuuria. Vain heidän mielestään poliittisesti korrektit jutut pääsevät lehteen. Päätoimittjaja Laatikainen on Jumala jota ei saa arvostella. Lehmänpaskaa koko lehti. Keskisuomalainen on yksi pahimmista Saddam Husseinin propagandavälineistä ja Arabikansojen Ystävyysseuran pää-äänenkannattaja. On hyvä kun on tällainenkin sananvapauden totuuden torvi kuin tämä Nettisanomat! Tv: Erkki Hänninen, Keskisuomalaisen tilaaja, Jyväskylä.
evjh@luukku.com

 

TEHDAS AUKI vierailuviikonloppu!

Date : Mon, 31 Mar 2003 11:50:43 +0000

Aurinkoista maanantaita, Kulttuuri ja ajankohtaistoimitukset.

TEHDAS Teatterissa jyrähtää 11.-13.4.2003 jälleen TEHDAS AUKI! - vierailuviikonloppu.

Syksyllä ja keväällä järjestettävä minifestivaali kokoaa yhteen teatterin ja tanssin alalta uusien ryhmien tuottamia esityksiä eri puolilta Suomea.

Ohessa on tiedote.
Terveisin, Vierailuvastaavat Emma Puikkonen 041 - 53 40100 ja Riitta Luoma 040- 8275838
Tiedotteen teksti myös tässä, jos liite ei aukea:

TEHDAS AUKI!
KEVÄÄN VIERAILUVIIKONLOPPU
TEHDAS TEATTERISSA 11 - 13.4.2003

Tehdas auki!- vierailuviikonloppu on TEHDAS Teatterissa kaksi kertaa vuodessa tapahtuva minifestivaali, joka tuo eloa turkulaiseen teatterielämään.

TEHDAS Teatteri järjestää kevään vierailuviikonlopun huhtikuun 11 - 13. päivä. Vierailevia esityksiä on yhteensä viisi. Viikonlopun avaavat improvisaatioteatterin voimin Happokanit Iiris ja Pupilli perjantaina kello 18.30 (vapaa pääsy!). Heti improvisaatiopläjäyksen jälkeen kello 19.00 on mahdollisuus seurata Helsingin Ylioppilasteatterin Aaa'aah- esitystä. Petri Taipaleen ohjaus keskittyy elämän tärkeimpiin asioihin: ruokaan, yhdessäoloon ja koskettamiseen.

Lauantai on omistettu tanssille. Ilta alkaa kello 19.00 Ari Nummisen koreografialla SUO ja jatkuu Anne Koutosen Kuunnelma kuuroille korville- soolotanssiteoksella.

Sunnuntaina TEHDAS Teatterin lavalla nähdään turkulaista teatteria: Ulla Lehmusoksan ohjaus ÄitiENpäivät käsittelee äitinä olemista ja sen myyttejä viiden naisen ja yhden miehen voimin. Esityksiä on kaksi - kello 17.00 ja 19.00.Liput: 6/8 e, kaksi koreografiaa - yhteishinta 7/11 e, festivaalilippu kahteen esitykseen 10/15 e
Lippuvaraukset 050 - 412 2344

TEHDAS AUKI! - vierailuviikonlopun tiedotustilaisuus järjestetään maanantaina 7.4. klo 13.00. TEHDAS Teatterissa.
Tervetuloa kuulemaan lisää esityksistä ja minifestivaalistamme!

Ystävällisin terveisin
Emma Puikkonen
Vierailuvastaava
(P: 041 - 53 40100)
tehdasteatteri@nic.f

 

impro-festivaali

Date : Mon, 24 Mar 2003 13:33:10 +0200

Kutsu improfestivaalin lehdistötilaisuuteen torstaina 27.3. klo 11.00 kultuuritalo Grandissa (Porvoon torin laidalla)

Ensimmäinen improfestivaali lähestyy ja meillä on kunnia kutsua Teidät lehdistötilaisuuteen 27.3.2003. Tiedotamme teatteri- ja musiikki-improvisaatiofestivaalista jonka Svenska folkakademin järjestää Porvoossa 2-5.4.2003.

Festivaalilla esintyyvät Stella Polaris, Stjärnfall, Teatteriakatemia ja musiikki-improvisaatiosta vastaa Max Urban Trio.

Tervetuloa ottamaan selvää mistä on kyse ja keskustelemaan Teatteriakatemian ja järjestäjien kanssa. Teatteriakatemia esiintyy tilasuudessa. Olette sydämellisesti tervetulleita.

Ystävällisin terveisin, Sofia Wegelius
Tuottaja
Sofia puh. 040 540 8114
sofia.wegelius@akan.fi
www.akan.fi

 
Date : Tue, 18 Mar 2003 05:04:34 -0500
satuin nettisanomien sivulle jostain kohtalon oikusta ja päätin lähettää
sulle linkin omalle sitelle. Ollos hyvä!
_____________________________________
(_____________________________________)
onnea ja iloa / torstaisin n.5 kiloa
http://varjosanomat.net
pojat on poikia
Date : Sun, 23 Mar 2003 09:19:06 +0200
Liity sinäkin kampanjaan
"AHTISAARI KALIFIKSI KALIFIN PAIKALLE BAGDADIIN!"

Ilkka Ahmavaara
erakko@dlc.fi
http://www.saunalahti.fi/erakko

 
Date : Wed, 12 Feb 2003 19:58:41 +0200
Ilmoitus: Luova kirjoittaja ja musiikintekijä: Tutustu Janinnetin palveluun. Lue, kirjoita, etsi kontakteja jne. osoitteessa http://perslonal.inet.fi/koti/jani-markus.heinola/etusivu.htm
 

Juttuvinkki
Date : Tue, 11 Mar 2003 00:23:18 +0200

Hei

Rakentaminen ja talotekniikka -messujen yhteydessä pitää valaistuskonsultti Ilkka Pekanheimo Turusta kaksi luentoa aiheesta "Kodin valaistus ja värit". Ensimmäinen luento on lauantaina 15.3. klo 11.00 luentosali Wolmarissa ja toinen sunnuntaina 16.3. klo 12.00 luentosali Wivissä.

Seuraavassa on lyhennelmä tästä luennostani. Uskoisin, että siinä on monille sellaista asiaa, jota ei oteta huomioon kodin valaistusta suunniteltaessa.

Juttu on vapaasti käytettävissänne. Olen myös haastateltavissa messujen aikana. Voitte myös käyttää aiheeseen liittyviä valokuvia. Valitkaa kuvat osoitteesta www.adlux.fi , etusivulta on linkki Kotkan asuntomessutalojen valaistusarviointiin. Ellei kuvan laatu riitä, voimme toimittaa viimeistään keskiviikkona haluamanne kuvan myös paremmalla resoluutiolla. Ilmoittakaa vain kuvan nimi (löytyy painamalla kuvan kohdalla hiiren oikeaa nappulaa ja katsomalla "ominaisuudet").

Lisätietoja: Ilkka Pekanheimo
AD-Lux Oy
Brahenkatu 12
20100 TURKU
puh. (02) 517 0300
faksi (02) 517 0366
gsm 0400 221 421
www.adlux.fi

 
mainioita 50-luvun kuvia
Date : Tue, 11 Feb 2003 11:10:52 +0200 (EET)
Hyvä Pertti Manninen,
katsoin mainiot 50-luvun kuvasi nettisanomissa. Kylläpä sydäntä lämmitti kuvat tarinoineen.

Työskentelen itse internetissä olevan Albumit auki -valokuvatietokannan parissa. Siihen voi tutustua osoitteessa http://albumit.lasipalatsi.fi

Albumit auki on kaikille avoin valokuvatietokanta, johon tallennetaan ja josta voi hakea valokuvia Helsingistä. Kuvasi sopisivat mielestäni mainiosti myös Albumeihin.

Ystävällisin terveisin
Eeva Rista


Katso!
 
Ilmoitus menot-palstalle
Date : Tue, 4 Feb 2003 17:12:31 +0200
Hei,
Toivoisin saavani julkaisuunne ohessa olevan ilmoituksen ilmaiselle menot-palstallenne:
" La 15.2. klo 18.00
Verokarhu kurittaa - hyvinvointi jumittaa
Puhujina Osmo Soininvaara, Karoliina Kaita ja Eeva Honkanummi
Verotusaiheinen keskustelutilaisuus ja vaalijuhlat
Lapinrinne 1 A, 5. kerros "

Ystävällisin terveisin,
Petra Lattunen
s-posti:petra.lattunen@helsinki.fi

oikeusministeri, pankit, velalliset ja oikeudenmukaisuus
Date : Mon, 3 Feb 2003 21:27:10 +0200

Onpa oikein oikeusministeri keskustellut pankkien, perintätoimistojen ja ulosottoviranomaisten kanssa ja tullut siihen tulokseen, että suunnitteilla ollut helpotus ylivelkaantuneille on mitä pikimmin syytä peruuttaa ja saattaa asiat oikealle tolalle. Velkojen kestoaikoja on paranneltu sanamuodoin, ja näinollen pyritään aikaansaamaan käsitys, että velallinen voittaisi ja velkojat joutuisivat antamaan anteeksi velalliselle näitä velkoja jotka ovat syntyneet -90-luvun laman seurauksena.

Pitää muistaa, että suurin osa näistä velallisista on aivan tavallisia kotitalouksia taikka pienyrittäjiä jotka joutuivat sijaiskärsijöiksi poliittisten virhearviointien ja kansallisten- ja kansaivälisten pelureiden ja niitä rahoittaneiden tahojen sijasta. Ne muutamat suurvelalliset jotka eivät kerenneet siirtää kaikkia varojaan suojaan ja järjestellä omistuksiaan saivat pankeilta ja perintäyhtiöiltä ja jopa viranomaisilta erityiskohtelun ja järjestelyn ja jos sitten kävi niin että kumminkin jouduttiin velkajärjestelyyn saakka, niin kyllä siellä oli senverran tuttua lakimiestä ja suhteita taustalla, että päästiin lähes nollalinjalla järjestely saattamaan loppuun saakka.

Ne ylivelkaantuneet jäänteet -90-luvun laman jäljiltä jotka ovat jäljellä koostuvat joko syrjäytyneistä, velkajärjestelyn keskeytyneistä taikka työssäkäyvistä, joissa niisäkin on yleensä työssäkäyviä joilta velkajärjestely on keskeytynyt. Miksi sitten nimenomaan velkajärjestely on keskeytynyt työssäkäyviltä syy siihen on se, että työssäkäyminen ei ole ilmaista ja tätä asiaa ei järjestelystä päättävät tahot ole huomioineet, vaan on kuviteltu että velkajärjestelyn piiriin kuuluva henkilö kuluttaa saman verran kuin työtön.

Sitten kun velkajärjestely on keskeytynyt ja velat palautuneet ulosottoon niitä ruvetaan tietenkin perimään palkasta ja joka kerta kun tilillä käydään menee ulosottomaksu joka on verrattain korkea ja näinollen pidentää velanmaksuaikaa joka taas tuo mukanaan lisää viivästyskorkoa joka taas lisää ulosottomaksua ja näin ollaankin sitten melko mukavassa oravanpyörässä josta ulospääsy on miltei mahdotonta vaikka onhan niitä lottovoittoja sattunut joskus köyhillekin vaikkakin harvemmin.

Olisiko sitten oikeuden mukaista antaa anteeksi kaikille -90-luvulla laman seurauksena ylivelkaantuneille ja maksaa vaikka valtion varoista tämä jäljellä oleva potti, joka ei ole mitään verrattuna siihen mitä pankeille jaettiin pankkituen muodossa ja se raha todellakaan ei mennyt kankkulan kaivoon, vaan sillä rahalla saneerattiin tuhansia virkailijoita työpaikoistaan supistettiin konttoriverkostoja maksettiin osakkaille osinkotuloja järjesteltiin kultaisia kädenpuristuksia sekä valmisteltiin pankit myyntikuntoon, (tosin osa kai saatiin sittemmin takaisin yleisen mielipiteen rauhoittamiseksi)olihan pankkituki pankeille korotonta lainaa.

Tämän takia ehdottaisinkin tasapuolisuuden ja oikeudenmukaisuuden vuoksi, ettei velkoja tarvitse anteeksi antaa eikä ryhtyä mihinkään muuhunkaan suurimittaiseen operaatioon, vaan unohdetaan korot ja viivästyskorot, perimismaksut sekä ulosottopalkkiot, myöskin pääomitetut korot on syytä unohtaa jolloin päästään samalle viivalle pankkien kanssa me tavalliset ihmisetkin, tosin sillä erotuksella, että varmasti näitä pääomia tulisi takaisin huomattavasti suurempi prosentti kuin pankkitukea.
N.N.

Subject : Hei.
Date : 14 Jan 2003 14:57:00 +0200

Monesti kuulee sanottavan, että ajoitus on tärkeää. Vanhempiani saan kiittää oikeasta ajoituksesta, sillä nuorena opiskelijana elän parhaillaan sukupolvien välisessä, erittäin ratkaisevassa ja tulevaisuutta muuttavassa aikakaudessa.

Oikeasta ajoituksesta puheen ollen tulee mieleeni Suomen Ökypohatan Aatos Erkon lauselma presidentin viran lakkauttamisesta. Mahtoikohan edes itse Erkko ymmärtää, kuinka pitkälle kantava vaikutus kyseisellä lauselmalla mahdollisesti oli?

Ajatuksena ja ideana kyseinen lauselma kuulostaa täysin hullulta ja maailmaa järisyttävältä, ( siis ainakin nuoren opiskelijan maailmaa ) mutta jos ajatellaan aikaa kauan meidän jälkeemme ei Suomea ym. EU:n maita nimellisesti ole varmastikaan olemassa. Suomen liityttyä EU:n jäseneksi, otimme suuren askeleen kohti yhdistynyttä Eurooppaa ja sitäkin enemmän kohti yhdistynyttä maailmaa.

Mielestäni hyvänä esimerkkinä jäykästi pyörivistä rattaista voidaan pitää mahdotonta Nato äänestystä. Olen vakuuttunut, että Suomen Nato jäsenyydestä äänestetään, vasta kun ollaan luotu riittävästi syitä jäsenyyteen. Luodaan keinotekoisesti uhkia, joita Suomi mahdollisesti joutuu kohtaamaan. Lisäksi äänestämistä lykätään mahdollisimman pitkään, tosin vaalien jälkeen on turvallista järjestää äänestys, sillä kansanedustajat on siinä vaiheessa selvillä vesillä joka tapauksessa. Vastuuta voidaan näin ollen pakoilla yllättävän paljon.

Toki erilaisia skenaarioita on hyvä luoda mahdollisten uhkien varalta, mutta eikö olisi viisaampaa pysyä sivussa näistä uhkaavista tekijöistä, kuin liittyä jäseneksi liittoon, joka lopulta velvoittaa osallistumaan kulloiseenkin kriisiin? Liitosta ei käsittääkseni ole mahdollista erota??

Mielestäni USA:n iskut Irakiin on surkein esitys maailman historiassa siitä miten suurvalta voi käyttää hyväkseen propagandan valtaisaa voimaa. Miehitetty Irak olisi Yhdysvalloille erinomaisen vapauttava voimavara ajatellen vähiin käyviä uusiutumattomia luonnonvaroja.


Asetarkastuksia voidaan käyttää keinona selvittää Irakin mahdollisuudet puolustautua hyökkääjää vastaan "normaali" sodankäynnin sallimin keinoin. Ennakoivat hyökkäykset kertoo mielestäni jo kaiken mitä asiasta tarvitsee tietää..

Tarkastellessa USA:n toimia maailmalla on nähtävissä Globaalin kulttuurin, politiikan ja markkinoiden levittämiseen pyrkivä suurvalta, joka keinoja kaihtamatta pyrkii muokkaamaan Länsimaisuudesta uskontoa, jonka tunnuksena on luonnollisesti yhdysvaltain lippu.

Lippua on pidetty tämän suurvallan tuotemerkkinä jo kauan. Ihmiset ympäri maailmaa tuntee Amerikan yhdysvaltojen lipun varmasti paremmin kuin minkään muun tunnetuksi tehdyn tuotemerkin. Coca-cola, Nike ym. monikansalliset merkit jäävät armotta Yhdysvaltojen lipun varjoon ja se on itse asiassa tarkoituskin. Kaikista tunnetuimmat tuotemerkit kun sattuvat olemaan mitä suuremmissa määrin yhdysvaltalaisten yritysten omistuksessa. Tällöin USA:n lipusta ei varsinaisesti tule hallitsevaa tuotemerkkiä. Lippu vain johdattaa mielikuviin, joita sitten muut tuotemerkit vahvistavat.

Jokainen varmasti on kuullut monasti sanonnan " the game of love" tai " life's just a game". Mielestäni näiden lauseiden tilalla tulisi kuulla jotain parempaa, jotain mikä voi pitää paikkaansa. "No Business, just people" taipuu mielessäni paljon paremmin elämän ohjeena. Kaikki tuntee mielikuvan menestyvistä artisteista ja muista julkisuuden henkilöistä, jotka antavat mallia varsinkin nuorille siitä mitä elämässä kannattaa tavoitella. Hyvin hyvin usein mallia annetaan siitä, miten paljon omaisuutta kannattaa itselleen haalia.

Varsinkin nuorille suunnatussa mainonnassa tulisi mielestäni kantaa vastuuta sanomasta, jota nuorille kerrotaan. Nuorten ja vanhusten on luontevaa mieltää nykyajan uudet tuulet mainostajan tarkoittamalla tavalla. Uusia ihanteita on luotu ajanlaskun alusta alkaen, mutta se ei tarkoita ettei vastuuta ihanteista voitaisi ruveta kantamaan. Legendaarisen huonoja lausuntoja historiassa riittää yllin kyllin, niistä päällimmäisenä Beatlesin lannistavat sanat " olemme suurempia kuin Jeesus".

On varmasti mukavaa kun rahaa riittää niin ettei sitä pysty elinikänään edes kaikkea käyttämään, mutta joillekin se ei ole elämä itse tarkoitus. Elämästä löytää paljon hyvää johon ei tarvitse rahaa.

Maailmassa, jossa valtaa käsissään pitäisi yksi suurvalta, olisi varmasti mukava elää. Ei tarvitsisi huolehtia sodista, nälänhädästä ym. hirveyksistä, joita esimerkiksi yhdysvallat toimillaan varmastikin pyrkii estämään. INCLUDEPICTURE "http://geocities.yahoo.com.br/marlosv/images/enter.jpg" \*
MERGEFORMATINET Tällaisessa maailmassa, jossa Suomi tunnettaisiin kaupunkina tai osavaltiona Aatos Erkon kaltaiset " massi jätkät " olisivat hyvinkin lähellä maamme entistä presidentin virkaa.

Kyllähän ajatus yhtenäisestä maailmasta kuulostaa hyvältä, mutta kenen maailma se olisi?

Itse henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että muutos tulee tapahtumaan lopulta, mutta ratkaisevaa onkin muutoksen laatu ja ketkä muutokseen vaikuttavat. Jos vain mahdollista tulen itse tarkkailemaan ympärilläni tapahtuvia asioita, pitämään silmät auki ja puhun asioista niin kuin niistä ajattelen.

On mielestäni suotavaa, että muutoksen tuulet puhaltaisivat suosien kaikkia yhtä lailla, syrjimättä tai sortamatta ketään. Edellä mainitut skenaariot ovat vain minun omia mielikuviani tulevasta, mutta mikään taho ei voi vielä ainakaan kieltää etteikö tämänkaltaiset skenaariot ole mahdollisia tulevaisuudessa.

nimim. äänioikeutettu

 
Länsihelsinkiläinen ehdokas: äitiyslomien kulut tasattava
Date : Fri, 10 Jan 2003 17:02:01 +0200

Karoliina Kaita haluaa kohentaa naisten ja yrittäjien asemaa: ÄITIYSLOMIEN KULUT TASATTAVA KAIKKIEN TYÖNANTAJIEN KESKEN

Diplomi-insinööri Karoliina Kaita, 32, on länsihelsinkiläinen, uusi vihreä kasvo ensi kevään eduskuntavaaleissa. Hän keskittyy muun muassa energiaan, tasa-arvoon ja yrittäjyyteen liittyviin kysymyksiin. Hän haluaa tasata äitiyslomien kulut kaikille työantajille, jolloin pienten yritysten sekä nuorten naisten asema parantuisivat.

Meilahdessa asuva Kaita on energiatekniikan ammattilainen ja työskentelee sädehoidon alalla. Ensikertalainen lähtee maalisvaaleihin tosissaan.

Karoliina Kaidan mukaan tasa-arvoa niin puolisoiden kuin yrittäjien välillä lisäisi, jos äitiyslomakulut jaettaisiin tasaisesti kaikkien työnantajien kesken.

- Äitiyslomakulujen tasaaminen vähentää nuorten naisten pätkätöitä ja auttaa heitä työllistymään. Samoin se pienentää yrittäjien riskiä, koska äitiyslomalle jäävä nainen ei tasauksen myötä aiheuta kohtuuttomia kuluja työnantajalle.

Yrittäjien asema ja tuulisähkö sydämellä

Kaidan mukaan yrittäjiä ja erityisesti pienyrittäjiä ei pidä unohtaa päätöksenteossa. Ovathan he Suomen suurin työllistäjä.

- Arvonlisäveron perimisen alarajaa pitäisi nostaa nykyisestä 8 500 euron liikevaihdosta 30 000 euroon saakka. Lisäksi veroa pitäisi periä vain tuon rajan ylittävältä osalta, eikä koko summasta, kuten nyt terveen järjen vastaisesti tehdään.

Vantaan Energian hallitukseen kuuluva insinööri kannattaa tuulivoiman lisäämistä ja käyttöä.

- Jokainen voi valita jo nyt, käyttääkö hiilellä vai tuulella tuotettua sähköä. Tuulisähkön valinta merkitsee keskivertohelsinkiläiselle vain reilun euron korotusta sähkölaskuun kuukaudessa. Tuulisähköä voi jokainen kysyä omasta sähköyhtiöstään, hän sanoo.

Karoliina Kaita on lisäksi Tekniikan Akateemisten liiton hallituksen jäsen, Länsi-Helsingin vihreiden puheenjohtaja sekä tasa arvotoimikunnan jäsen. Hänelle voi esittää kysymyksiä muun muassa netissä www.karoliinakaita.net, jossa hänestä on myös lisätietoja. Vihreillä on Länsi-Helsingissä Kaidan lisäksi ehdokkaana kansanedustaja Tuija Brax Ruskeasuolta. Eduskuntavaalit ovat 16.3.2003.

kuva: http://www.karoliinakaita.net/press/kaita_l.jpg
Kuvateksti: Diplomi-insinööri Karoliina Kaita kannattaa tuulisähköä. Hän haluaa
kohentaa yrittäjien asemaa ja tasata äitiyslomien kulut kaikkien
työnantajien kesken.

(Lisää kuvia ladattavissa osoitteessa
http://www.karoliinakaita.net/kuvia.php)

.................................................
Teksti: Isto Niemi
s-posti: isto.niemi@iki.fi

 
From : Angela Molteni <angela.molteni@fastwebnet.it>

To : nettisanomat@hotmail.com
Subject : link a "Pagine corsare"
Date : Thu, 31 Oct 2002 19:15:46 +0100
Vi ringrazio per aver messo un link al mio sito "Pagine corsare" dedicato a Pier Paolo Pasolini. Vi avviso però che l'url è cambiata e vi sarei grata se poteste modificare anche le vostre pagine relative. Il nuovo indirizzo di "Pagine corsare" è www.pasolini.net

Grazie mille per l'attenzione e un cordiale saluto da
Angela Molteni

Joulutervehdys musiiikillinen
Date : Thu, 19 Dec 2002 17:16:54 +0200
Noin 2,5 megaa mp3 musiikkia osoittestani

http://www.saunalahti.fi/erakko/yoko.mp3

Hyvää Joulua!

Ilkka Ahmavaara
erakko@dlc.fi
http://www.saunalahti.fi/erakko

 
From : Harri Ahola <harri@iki.fi>

To : nettisanomat@hotmail.com
Subject : Lehdistötiedote: Valokuva.net aukeaa 1.11.
Date : Wed, 30 Oct 2002 08:36:28 +0200
Julkaisuvapaa: 01.11.2002 klo 11.11

Valokuva.net -- suomalaisen valokuvauksen läpileikkaus

Mitä syntyy, kun aktiiviset valokuvauksen ammattilaiset ja harrastajat ja yhdistyvät esitelläkseen suomalaista valokuvausta? Vastaus: valokuva.net -sivusto. Sivusto avataan perjantaina 1.11.2002.

Valokuva.net on monipuolinen valokuvausaiheinen sivusto Internetissä. Sivuilla esitellään suomalaisia valokuvaajia haastattelemalla heitä, julkaisemalla heidän kuviaan vaihtuvina näyttelyinä ja "päivän kuvina", sekä kertomalla mitä ajankohtaista on parhaillaan tapahtumassa valokuvauksessa Suomessa. Tasokasta suomalaiseen valokuvaukseen keskittynyttä sivustoa ei Internetissä ole ennen tätä ollut.

Valokuva.net tarjoaa esittelyiden ja näyttelyiden lisäksi keskustelualueen, mukaanlukien osto- ja myyntipalstat, sekä erittäin kattavan valokuvauslinkkikokoelman.
Valokuva.net:in käyttäminen on maksutonta, mutta keskustelualueiden käyttö edellyttää rekisteröitymistä.

Valokuva.net:in kehitystyö on perustunut vapaaehtoistoimintaan ja sama linja jatkuu tulevaisuudessa. Valokuva.net:in teknisessä toteutuksessa on ollut mukana myös alypaa.com -tietovisan kehittäjä J. Niemi. Valokuva.net -nimi on varattu jo useampi vuosi sitten, mutta vasta tänä vuonna sivuston ylläpitäjät ja kehittäjät löysivät toisensa Internetin kautta.

Valokuva.net on suunnattu kaikille suomalaisen valokuvauksen ystäville, ammattilaisille ja harrastajille. Valokuva.net on kattava ja korkeatasoinen suomalainen valokuvaussivusto.

Yhteystiedot:
WWW: http://valokuva.net
Sähköposti: info@valokuva.net
GSM 050 308 0154 (valokuvaaja Harri Ahola)
GSM 040 826 8009 (suunnittelija Kirsi Tervo)


--
Harri Ahola, valokuvaaja
harri@valokuva.net
http://valokuva.net
- portti suomalaiseen valokuvaukseen

 


Etusivulle
29.05.2003
 


 Pääkirjoitus  
 

Kuolema Nykissä

Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.

 

  Viikon linkki  
  3 x imagine  

  Sodan kuva  
  Verisuihku  

12
Helatorstaina, Kristuksen taivaaseenastumispäivänä
29. toukokuuta 2003. Numero 200.
     
  USA:n ja liittolaisten varsinaisten sotatoimien päätyttyä Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Joukkotuhoaseiden etsintä jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta tuhansia? Surmat siviiliväestöstä tuhansia? Kaadot liittoutumasta satoja?
     
  Viikon kuva.
"Kaikki mitä kirjoitan, on kaipuuta." Risto Rasa.
Tämä Risto Rasan lause painui heti mieleeni ja nyt keväällä 2001 se on todempi kuin sen kuullessani osasinkaan ymmärtää. Pertti Manninen.Nettisanomat.com 24.05.2001.
     
 
Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
     
12


  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  

  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO  

 


Etusivulle
22.05.2003
 


Pääkirjoitus  
 

Kuolema Nykissä

Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.

 

  Viikon linkki  
  3 x imagine  

  Sodan kuva  
  Verisuihku  

12
Torstaina 22. toukokuuta 2003. Numero 199.
     
  USA:n ja liittolaisten varsinaisten sotatoimien päätyttyä Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Joukkotuhoaseiden etsintä jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta tuhansia? Surmat siviiliväestöstä tuhansia? Kaadot liittoutumasta satoja?
     
  Viikon kuva. Auf die freundschaft. Holzen Pilsener. Asetelma: Pertti Manninen. Nettisanomat.com 20.06.2002.
     
 
Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
     
12


  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  

  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO  

 


Etusivulle
15.05.2003
 


Pääkirjoitus  
 

Kuolema Nykissä

Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.

 


  Viikon linkki  
  3 x imagine  


  Sodan kuva  
  Verisuihku  


  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit  


  Ajatuksia  
  Tieto tulvii. Mikä säilyy? Mikä hävitetään?  
  Pääkirjoitus Uusi demokratia  

 

12
Torstaina 15. toukokuuta 2003. Numero 198.
     
  USA:n ja liittolaisten varsinaisten sotatoimien päätyttyä Irakin hallinnon pystytys jatkuu. Joukkotuhoaseiden etsintä jatkuu. Kaadot Irakin armeijasta tuhansia? Surmat siviiliväestöstä tuhansia? Kaadot liittoutumasta satoja?
     

Keskisuomalainen maanantaina 31.03.2003 pääuutissivu. Kuvateksti: Tuhansien irakilaisten pako maaseudulle sodan jaloista Basran kaupungista jatkui sunnuntaina. Etelä-Irakissa sijaitseva miljoonakaupunki kärsii jo vakavasta vesi- ja elintarvikepulasta.

Sodan kaksi näkökulmaa: Suorittajat ja siviilit. Molemmat uhreja?
Nettisanomat.com 03.04.2003.

 
     
     
  Viikon kuva: Äiti ja lapsi. Nettisanomat.com 11.05.2000.
     
"Tämän hetken maailmassa aikuisen ahneus menee aina lapsen onnen edelle." Kaari Utrio. Nettisanomat.com 11.05.2000.
     
  Mitä Chomsky todella sanoi?
Kätkeytyykö kolonialismi sotilaallisen humanismin valepukuun? Noam Chomsky. Nettisanomat.com 11.05.2000.
     
Kaksi vuotta kului, mikä muuttui? Pääkirjoitus kahden vuoden takaa. Nettisanomat.com 10.05.2001.
     
  Rouva Lipponen. "Karin, Matin ja Inarin äiti kukkeana kevätauringossa seinäpiirrokset taustanaan." Kuva Helsingin Kallio 56- sarjasta: "3 rullaa, 32 kuvaa"
     
 
Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
     
12  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  

 

  Info  
  - Yhteydenotto  
  - SUOMI24  
  - GOOGLE  
  - TIETOVIIKKO  


  Tulossa  
  - Muistoja
Kuvia pinnan alta ja päältäkin.
 
  - Muistoja
Fredssträff -84
 
  - Muistoja
Johan von Bonsdorff
 
  - Eduskunta  
  - Kaksoset  


 


Etusivulle
08.05.2003
 
Muut lehdet: PERKELE!
"Tällaisen pelin jälkeen on vaikea uskoa Jumalaan."

Lätkäfanin hurma ja humala. PERKELE! Jari Tervo Sotatoimet loppuneet? Fredsträff '84


Etusivulle
01.05.2003
 
 

Kuka heistä... Sotatoimet loppuneet? Työttömien adressi Työtä kaikille Matkalaukkujohtaminen


Etusivulle
10.04.2003
 

Etusivulle
17.04.2003
 

Etusivulle
24.04.2003
 

Etusivulle
01.05.2003
 

Etusivulle
08.05.2003
 

Etusivulle
15.05.2003
 

Etusivulle
22.05.2003
 

Etusivulle
29.05.2003
 

Etusivulle
05.06.2003
 

Etusivulle
12.06.2003
 
TOIMITUS. Päätoimittaja. Yhteydenotto: nettisanomat@hotmail.com. Copyright nettisanomat.com 2003/201. Sivut valmisti Pertti Manninen 05.06.2003, (June 10, 2003 17:34). Adressin nimet poistettu ja sivun otsikko lisätty 02.09.2003. Talvitoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 2003/06/05 - nettisanomat.com - Lukijan postia - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.

Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09- 21. Pertti Manninen. - Navigointi-tekstit "edellinen, seuraava" lisätty 2011-09-23.
POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2003: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Kaksi Yomi-kuvaa ja yksi gallup-kuva puuttuu.

Bannerin pienennys: 1230x113 -> 704x65 torstaina 31.08.2023.