Juomat väärään kurkkuun eli pääkirjoitus: Sota ja urheilu.

Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

192
193
194
 

Etusivulle torstaina
10.04.2003.


 

 
 

Huomaa myös: Professori Jarmo Leppiniemen Ilta-sanomissa julkaistun kolumnin jälkeen ehti tapahtua paljon: Ensin Keskisuomalainen haukkui professorin lyttyyn. Sitten lehti julkaisi päivää ennen Yomin yhtiökokousta asiallisen kirjoituksen siitä, mitä epäillään tapahtuneen. Kokouksen tuloksen lehti julkaisi asianmukaisesti: Yomiin haetaan erityistilintarkastusta. Keskisuomalainen 28.03.2003. Tiistaina aprillipäivänä 01.04.2003 yhtiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Poranen ennustaa hallituksen vastustavan erityistilintarkastuksen suorittamista. Sitten päätoimittaja Erkki Laatikainen puolustelee toimintaa kolumnissaan Media on aina ollut ympäristöstään riippuvainen, Keskisuomalainen 05.04.2003. Samana päivänä lehti julkaisee talousosastollaan kirjoituksen Elisan Yomi-aikeita arvaillaan. Helsinkiläisten pankkiiriliikkeiden analyytikot näkevät, että isoveli kiusaa Jyväskylän Yomia. Keskisuomalainen 05.04.2003. Jatkuu...
Yomin menestys on osakkeenomistajien etu. Matti Mattheiszen, toimitusjohtaja Elisa Communications Oyj, Helsinki. Keskisuomalainen 10.04.2003.
Hiukan historiaa: Keski-Suomen Puhelin Oy:n (KSP:n) kaappaus. Nettisanomat.com 24.02.2000.

   


Keskisuomalainen 05.04.2003.


Keskisuomalainen 10.04.2003.
1999 alkaen
 
 
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

192
193
194
 

Etusivulle torstaina
10.04.2003.


 

 
 

Media on aina ollut ympäristöstään riippuvainen

ERKKI LAATIKAINEN

Kuvateksti: Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Erkki Poranen on Yomi Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. Lehden sisältöön tämä ei vaikuta.

 
 
      Keskisuomalainen 05.04.2003. Jyväskylä, Erkki Laatikainen  
 

Professori Jarmo Leppiniemi moitti taannoin Ilta-Sanomissa Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtajan Erkki Porasen kuulumista Yomi Oyj:n hallitukseen. Poranen on peräti sen puheenjohtaja. Leppiniemi antoi ymmärtää toimitusjohtajan mukanaolon Yomissa mahdollisesti heijastuvan sanomalehti Keskisuomalaisen uutisointiin Yomista.

Taloustoimituksen esimies Keijo Lehto on jo terävästi mutta totuudellisesti kommentoinut professorin ajatuksia. Leppiniemi alkaa muistuttaa professuuriudestaan huolimatta dosenttia, joka tietää kaikesta kaiken ja antaa auliisti viisaaan vastauksen jokaiseen kysymykseen. Paikallaan silti lienee joskus kirjoittaa median ja yhteiskunnan suhteista.

 

"SANOMALEHDILLÄ on historiallisesti voimakas sidonnaisuus ympäröivään yhteiskuntaan. Jokainen sanomalehti on perustettu edistämään omistajiensa arvokkaiksi mieltämiä aatteita sekä välittämään uutisia.
Sanomalehdet sympatiseerasivat kauan puolueita, vaikka vahvimmat niitä ovat iäti olleet toimituksellisesti itsenäisiä. Tänään lähes kaikki merkittävät lehdet ovat sitoutumattomia ja riippumattomia, mutta niiden aatteellinen menneisyys luonnollisesti erottuu sisällössä, sillä miten sanomalehti voisi olla historiaton ja kuka oikeasti toivoo sen olevan hajuton ja mauton? Tämä tuhoaisi sanomalehdeltä kiinnostavuuden, tunnesiteisyyden."
...
(Helsingin Sanomat: Eero Erkko ja Eljas Erkko. Aamulehti: Jaakko Hakala. Ilkka: Santeri Alkio ja Artturi Leinonen. Keskisuomalainen: Eino Palovesi, Vihtori Vesterinen ja Taavi Vilhula. SanomaWSOY: Aatos Erkko ja Jaakko Rauramo. Turun Sanomat: Keijo Ketonen. Yleisradio: Arne Wessberg.)
...
"Sanomalehti on kilpailukykyinen ja menestyvä ainoastaan jos sen sisältö ja pavelullisuus tyydyttävät asiakkaita, tilaajia, lukijoita ja ilmoittajia. Tämä on ratkaisevaa eikä se, istuvatko jotkut henkilöt joissakin päätyönsä ulkopuolisissa luottamustehtävissä, jotka ovat julkisia ja siten kaikkien tiedettävissä.
Keskisuomalaisen niin kuin muidenkin mediayritysten omistajat haluavat omistuksensa karttuvan ja omistuksen olevan tuottavaa. Tämä piiskaa yrityksen johtoa kannustamaan joukkoja hyvään ja uskottavaan työhön.

VARSINKIN maakuntansa ykkössanomalehdellä on mittava vastuu alueensa henkisestä ilmapiiristä.
Keskisuomalainen on äärimmäisen riippuvainen Keski-Suomen menestyksestä. Niinpä Keskisuomalaisella on itsekäs ja samalla mitä suurin eetillinen velvollisuus edistää Keski-Suomen asioita.
Edistämiseen tarvitaan sanoja ja tekoja. Jälkummäisiin kuuluu verkottuminen. Olisi perin kummallista, jos Keskisuomalaisen avainmiehet ja -naiset eristäytyisivät Aholaidan toimitaloon eivätkä muumioituneina osallistuisi yhteiskunnan rientoihin. Tätä perusteltaisiin tahdolla välttää sidokset ja kasvattaa median uskottavuutta. Tämä olisi hurskastelevaa farisealaisuutta, joka tiputtaisi suhteellisen pian mediayrityksen ajanvirrasta. Näin kylvettäisiin vahinkoa yritykselle ja ympäristölle. Sama sääntö pätee muihinkin sanomalehtiyrityksiin, vaikka osallistumisen määrän ja laadun jokainen määrittää itse.

YOMI OYJ on tärkeä tietoteollinen yritys, joka työllistää satoja keskisuomalaisia ihmisiä. Yomin edellytkset suurenemiseen ovat olennaiset. Hetkelliset pulmat eivät muuta luottamusta tulevaisuuteen.
Moni keskisuomalainen toivoi Keski-Suomen Puhelin Oyj:n pysyvän maakunnan käsissä. Sama näkemys liittyi Keski-Suomen Valo Oy:öön. Silloiset omistajat halusivat myydä osuutensa. Keski-Suomen Puhelin Oyj on muuttunut Yomi-yhtymäksi, jopka on helsinkiläisen Elisa Communicationsin tytär. Keski-Suomen Valo on Ruotsin valtion Vattenfallin osa.

Näin on käynyt. Järjetöntä oli kaivella menneitä ja nalkuttaa nalkuttamisen jälkeen. Nyt on keskityttävä toivomaan nykyomistajien panostavan rohkeasti yritystensä henkiseen ja aineelliseen pääomaan. Molemmat yritykset maksoivat uudelle omistajalle niin paljon, että myönteisen kehittämisen hinku tuntuu selviöltä. Kun tähän työhön pyydetään Kesk-Suomen osaavia ja luottamusta herättivät ihmisiä, heidän velvollisuutensa on vastata "kyllä ilomielin". Näin he palvelevat maakuntaansa."

 
      Keskisuomalainen 05.04.2003. Jyväskylä, Erkki Laatikainen  
     

Keskisuomalainen lauantaina 05.04.2003. Pääkirjoitussivu 2.
Pääkirjoitukset:
Vahva hallitus ja vahva oppositio.
Keskisuomalaiset ministerit mahdollisia.
Kuvateksti: Jyväskyläläinen Mauri Pekkarinen edustaa melkoisella varmuudella keskisuomalaisia uudessa hallituksessa. Muitakin vahvoja ministeriehdokkita maakunnasta löytyy.
Erkki Laatikainen:
Media on aina ollut ympäristöstään riippuvainen.
Kuvateksti: Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Erkki Poranen on Yomi Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. Lehden sisältöön tämä ei vaikuta.
Rakkaudesta maahan ja kansaan. Kuvateksti: Sankarihautaus Korpilahden sankarihaudalla. Kuva on sodan loppupuolelta. - Kirjan kuva on Kari Ilmosen kokoelmista.
Vankkaa ponsselaista sanomaa.

 

Etusivulle torstaina 10.04.2003.
Irakin sota Median riippuvuus Sailaksen raportti Miss yliopisto Uusi erektiolääke

         


Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.

192
193
194
 

Etusivulle torstaina
10.04.2003.


 

 
 

Yomin menestys on osakkeenomistajien etu. Matti Mattheiszen, toimitusjohtaja Elisa Communications Oyj, Helsinki. Keskisuomalainen 10.04.2003.
Huomaa myös: Professori Jarmo Leppiniemen Ilta-sanomissa julkaistun kolumnin jälkeen ehti tapahtua paljon: Ensin Keskisuomalainen haukkui professorin lyttyyn. Sitten lehti julkaisi päivää ennen Yomin yhtiökokousta asiallisen kirjoituksen siitä, mitä epäillään tapahtuneen. Kokouksen tuloksen lehti julkaisi asianmukaisesti: Yomiin haetaan erityistilintarkastusta. Keskisuomalainen 28.03.2003. Tiistaina aprillipäivänä 01.04.2003 yhtiön hallituksen puheenjohtaja Erkki Poranen ennustaa hallituksen vastustavan erityistilintarkastuksen suorittamista. Sitten päätoimittaja Erkki Laatikainen puolustelee toimintaa kolumnissaan Media on aina ollut riippuvainen ympäristöstään, Keskisuomalainen 05.04.2003. Samana päivänä lehti julkaisee talousosastollaan kirjoituksen Elisan Yomi-aikeita arvaillaan. Helsinkiläisten pankkiiriliikkeiden analyytikot näkevät, että isoveli kiusaa Jyväskylän Yomia. Keskisuomalainen 05.04.2003. Jatkuu...
Hiukan historiaa: Keski-Suomen Puhelin Oy:n (KSP:n) kaappaus. Nettisanomat.com 24.02.2000.

   

 

Keskisuomalainen lauantaina 05.04.2003. Pääkirjoitussivu 2.
Pääkirjoitukset:
Vahva hallitus ja vahva oppositio.
Keskisuomalaiset ministerit mahdollisia.
Kuvateksti: Jyväskyläläinen Mauri Pekkarinen edustaa melkoisella varmuudella keskisuomalaisia uudessa hallituksessa. Muitakin vahvoja ministeriehdokkita maakunnasta löytyy.
Erkki Laatikainen:
Media on aina ollut ympäristöstään riippuvainen.
Kuvateksti: Keskisuomalainen Oyj:n toimitusjohtaja Erkki Poranen on Yomi Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. Lehden sisältöön tämä ei vaikuta.
Rakkaudesta maahan ja kansaan. Kuvateksti: Sankarihautaus Korpilahden sankarihaudalla. Kuva on sodan loppupuolelta. - Kirjan kuva on Kari Ilmosen kokoelmista.
Vankkaa ponsselaista sanomaa.

Keskisuomalainen lauantaina 05.04.2003. Pääuutissivu 3.
Jäätteenmäestä tulossa Suomen ensimmäinen naispääministeri. Kuvateksti: Keskusta, SDP ja RKP pyrkivät kokoamaan Anneli Jäätteenmäen johdolla kolmen puolueen hallituksen ripeästi.
Liittouma vahvisti Bagdadin lentokentän vallanneita joukkoja. Kuvateksti: Brittitankki eteni varovasti Basran kaupungin laitamilla Etelä-Irakissa perjantaina. Bagdadissa varsinkin kaupungin keskustan palatsialueita pommitettiin eilen kiivaasti.
Presidentti Tarja Halosen enrinen avopuoliso seuraa politiikkaa läheltä. Kuvateksti: Kari Pekkonen harrastaa muun muassa politiikkaa sekä kitaransoittoa.
Analyytikot: Elisa vie ja Yomi vikisee.
1500 kilometriä ei ole venäläisjunnuille matka eikä mikään. Kuvateksti: Dizelistin perjantainohjelmaan kuului vierailu Tac-Stockin mailatehtaalla Lievestuoreella. Mailanlapoja tutkaili mm. Anton Firsov.

Mitä mieltä? Lykkäätkö matkustamista sars-kohun vuoksi?
Syke: Prometheus leirillä katsellaan elämää.
Koti: Järviruokokatto kestää isältä pojalle.
Kulttuuri:Kurt Nuotion satuohjaus lumoaa. Kuva.
Kansa sanoo: Lutakosta on tulossa kauhea.
Televisio ja radio: Timjami on kuin ikiliikkuja.

Keskisuomalainen lauantaina 05.04.2003. Jyväskylä, Taloussivu 9.
Elisan Yomi-aikeita arvaillaan.
Rahatikanne ratkaisee ajoituksen.
Vakuutusyhtiöt kaatoivat Elisan piensijoittajien protestin.
Benefonin kpohtalo ei selvinnyt.
Öljyn hinta pysyi laskussa.
Sodan mittarit Jyväskylässä 4.4.2003.
Lyhyet:
UPM-Kymmene varoitti tuloksen puolittuvan.
Ruotsin hallitus hylkäsi emu-puskurit
Naisjohtajat kiinnostuivat kiintiöistä
Duisenbergin jatko todennäköistä
GE antaa lisäaikaa Instru-tarjoukselle
Mainos: Tärkein ei unohdu, Päämiers, Midare Oy.

Keskisuomalainen lauantaina 05.04.2003. Jyväskylä, Taloussivu 10.
Vuorineuvotyöryhmä vaatii työeläkemaksua kuriin.
Ikea aikoo Tampereelle ja Turkuun.
Koneen Pekka Herlin kuollut.
Pörssiviikko: Finnairin siivet reikiä täynnä.
Päivän raha-asiat:
Pörssin nousuputki katkesi.
Indeksit, kurssit ym:t

     

  Sisällysluettelo 2003/01 Tammikuu.
Sisällysluettelo 2002/12 Joulukuu.
Sisällysluettelo 2002/11 Marraskuu.
     
    2002. Kannet ja linkit etusivuille.


TOIMITUS. Päätoimittaja. Yhteydenotto: nettisanomat@hotmail.com. Copyright nettisanomat.com 2002/193. Sivut valmisti Pertti Manninen 10.04.2003, (May 13, 2003 12:53). Talvitoimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 2003/04/10 - nettisanomat.com - Media on aina ollut ympäristöstään riippuvainen - Erkki Laatikainen - Keskisuomalainen 05.04.2003 - Jyväskylä - Erkki Poranen - Yomi Oyj - Keski-Suomen Puhelin Oyj - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.

Kaikki sivut 2003 (1-6) ja 2004 (1-12) tarkistettu (linkit ja puuttuvat kuvat). SanomaWSOY:n vaatimuksesta johtuen sen kuva-aineisto on sumennettu 2004 (päivämäärä pienellä tekstillä joka kuvassa). Tämä teksti tiistaina 2011-09-20 ja keskiviikkona 2011-09- 21. Pertti Manninen. - Navigointi-tekstit "edellinen, seuraava" lisätty 2011-09-23.
POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2003: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Kaksi Yomi-kuvaa ja yksi gallup-kuva puuttuu.

Bannerin pienennys: 1230x113 -> 704x65 torstaina 31.08.2023.