POISTOT (HO 19.11.2015)


  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
  Etusivu 05.12.2002
 
Eilen:
Pukki kaalimaan vartijana
  Tänään: Suomalainen sosialisointi
  Huomenna: Kuvia
 
Kuva sarjasta Yksinäisen kulkijan uni. Pertti Manninen.
 


Kansisivulle. Ufo Itämeren yllä.

 

p   p
 
Suomalainen sosialisointi Jyväskylässä. Kaavaryöstö etenee. Raportti Itsenäisyyspäivän aattona 2002.
Uusi tuhat, vanhat kujeet.
Kuva: Pertti Manninen.
 
  "Asukkaille toki annetaan lupa jatkaa asumista omalla maallaan omissa kodeissaan, tosin tietyin rajoituksin." Asukkaan uskomus vielä 19.1.2000.  
  Koottuani aikaisemmin kirjoittamani jutut yhteen pötköön, totesin voimattomuuteni. Minun pitäisi hankkia satasivuiset asiakirjat käsiini. Tämä jää myöhemmäksi. Nettisanomien ensimmäisestä numerosta lähtien olen kirjoittanut aavistaen Jyväskylän mafian konnankoukut. Lukija itse voi arvioida keitä tähän joukkoon kuuluu. Tässä tapauksessa kaupungin ylin johto ajaa yksityisen golf-seuran ratahanketta kyseenalaisin keinoin.  
  "Päätös on osoitus kaupungin kaavoitustoimen ja kaavoituspolitiikan korkeasta tasosta, johdonmukaisuudesta ja luotettavuudesta." Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen uho 15.11.2002.  
  Sanomalehti Keskisuomalainen osallistuu operaatioon kertomatta siitä olennaista: maanomistajien ryöstöä, pahimmassa tapauksessa korvauksetta! Välillä kirjoitin hiukan leikkisään sävyyn, koska luulin ilman muuta, että Suomessa oikeuslaitos toimii ja noudattaa perustuslain turvaamaa omaisuudensuojaa. Näin ei siis käynyt ja maanomistajilla on enää jäljellä turvautuminen Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen apuun. Näin siis Jyväskylässä.  
  "Valittajat eivät vastustaneet virkistyskäyttöä vaan sitä, että jo olemassa olevia asuinpaikkoja ei merkitty tonteiksi." Keskisuomalaisen toteamus 15.11.2002.  
  Lopuksi haluan muistuttaa, että nettisanomat.com on kertonut myös toisesta tapauksesta: Keski-Suomen Puhelin Oy:n (KSP.n) kaappauksesta, jossa niinikään Jyväskylän kaupunki ja Keskisuomalainen olivat osallisina. (nettisanomat.com 24.02.2000). Pertti Manninen  
     
  "Asukkaille toki annetaan lupa jatkaa asumista omalla maallaan omissa kodeissaan, tosin tietyin rajoituksin." Asukkaan uskomus vielä 19.1.2000.  
     
  "Päätös on osoitus kaupungin kaavoitustoimen ja kaavoituspolitiikan korkeasta tasosta, johdonmukaisuudesta ja luotettavuudesta." Kaupunginjohtaja Pekka Kettusen uho 15.11.2002.  
     
  "Valittajat eivät vastustaneet virkistyskäyttöä vaan sitä, että jo olemassa olevia asuinpaikkoja ei merkitty tonteiksi." Keskisuomalaisen toteamus 15.11.2002.  
     

175
Joka torstai

Sippulanniemi aidataan golffareille. Jyväskylän kaupunki ryöstää rannat golf-yhdistykselle. Playtime. Keskisuomalainen hiljaa kuin kusi sukassa! Epäpyhä allianssi ryöstää asukkaiden talot ja rannat Sippulanniemessä! Omistajan hätähuuto. "Sippulanniemen golf-kaava hyväksyttiin mutinoin Jyväskylässä". Golf-sokeutta Suomen maassa. Huomenna Itsenäisyyspäivän aattona: Kaavaryöstö etenee. Uutisointia sisäsivuilla. Otsikoissa Golf-kaavakin on muuttunut virkistysalueeksi. Keskisuomalainen. Viime viikolla. Lue myös!


Vuodesta 1999 alkaen
Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

1999 torstaina heinäkuun 29. päivänä 1999

 

 

Sippulanniemi aidataan golffareille
Lähes kaupungin keskellä olevaa golf-kenttää aiotaan laajentaa 18-rataiseksi. Tähän liittyvä kaavoitus etenee hyvää vauhtia kaupungin johdon mitä parhaimmassa suojeluksessa.

Huvittavaa on se,että tuhansien ympäristön asukkaiden vaatimukset heille varattavan lähivirkistysalueen varaamiseksi kaikuvat kuuroille korville ja demari-kokoomusakselin poliittiset päättäjät nielevät tämän.

Alue aidataan ja käyttö rajoitetaan vain golffareille.

Onneksi alueen asukasyhdistys ja asukkaat ovat huomanneet tämän ja heillä on vielä mahdollisuus edes valittaa asiasta kaavan käsittelyn aikana.

Kaikenlaisella vähättelyllä kuitenkin pyritään alueen aitaamiseen ja lopuksi poliittiset päättäjät tulevat siunaamaan asian. Jyväskylän imago sivuuttaa tässäkin tapauksessa asukkaat. (Nettisanomat 23.7.99 pm)
Etusivulle

 

 

1999 maanantaina syyskuun 27. päivänä 1999

 

Jyväskylän kaupunki ryöstää rannat golf-yhdistykselle.

Jyväskylässä on menossa ainutlaatuinen kaavoitusprosessi, jossa yksityisten rannat kaavoitetaan golf-seuralle nimellistä vuosivuokraa vastaan.

Yhteiskunnalla on tiettyjä oikeuksia kaavoituksen yhteydessä ottaa pakolla maa-alueita yleiseen käyttöön, jos muuten sopimukseen ei päästä, turvatakseen asukkaiden pääsyn rantaan ja uimaan ja niin edelleen. Tällöin suuren enemmistön tarpeet sivuuttavat yksityisen maanomistuksen.

Näitä lakeja käyttäen Jyväskylän kaupunki ja kaupunginjohtaja Pekka Kettunen ovat kuitenkin ryöstämässä rannat asukkaiden nenänedestä jonkin epämääräisen eliitti(?)yhdistyksen käyttöön kymmeniksi vuosiksi. Menettely on härskiydessään vertaansa vailla ja tuntuu kummalliselta, että prosessi saa jatkua aina vain eivätkä poliittiset päättäjät pysty viheltämään peliä poikki.

Kun kumarrat Joillekin, niin samalla pyllistät toisille.

 
 

linkki: nettisanomat.com 1999/07/28
Sippulanniemi aidataan golffareille

Keskisuomalainen omistajiensa vanki?
Asukkaiden puolustaminen vaikeaa.

09.03.02
 
2000 torstaina 20. tammikuuta 2000/25
Playtime
Sosialisointia Jyväskylässä
Epäpyhä allianssi
SDP, vas, krist ja vihreät sekä GOLF-puolue
 

sunnuntaina 23.1TV2:ssa.
Keskisuomalainen hiljaa
kuin kusi sukassa!

Omistajan hätähuuto
katkelma kirjoituksesta

"Vapaita rantoja ei virkistys-
alueelle jää!
"
ryöstää asukkaiden
talot ja rannat Sippulan-
niemessä
!

Kaupungin-
valtuustossa 24. tammikuuta 2000!
Sosialisointia Jyväskylässä:
Epäpyhä allianssi (SDP, vas, krist ja vihreät sekä GOLF-puolue) ryöstää asukkaiden talot ja rannat Sippulanniemessä!
Keskisuomalainen hiljaa
kuin kusi sukassa!
Vihdoinkin sosialisointia!
Tästä olen aina unelmoinut!
Tiedän mitä teen!
Kaikki eivät vielä ymmärrä!
Golf on kivaa!
Hyvä, että Vesterinen omistaa Keskisuomalaista!
Tarkoitus pyhittää keinot!
Vuosi-
vuokraksi 100 markkaa, kohtuullista!
Me omistamme lehden!
Onhan laillistettu ryöstö sallittua!
Kommarit ja demarit herrojen kanssa marjassa!
Nythän alue säilyy vihreänä!
Kristillistä koska saavat jäädä asumaan!
 
2000 torstaina 20. tammikuuta 2000/25

 

Keskisuomalainen hiljaa kuin kusi sukassa!

Keskisuomalainen ei ole ottanut kantaa koko asiaan, vaikka resursseja varmaankin olisi.

Lehden omistajat määräävät mitä kirjoitetaan ja tässä tapauksessa golfia pelaajia omistajia ja heidän ystäviään on liikaa.
Joitakin alueen asukkaiden ja maanomistajien hätähuutoja on julkaistu silmänlumeeksi!

Se mistä vaietaan, on valinta!

nettisanomat.com 20. tammikuuta 2000 pm.


Lue myös!

Playtime

Playtime

 
2000 torstaina 20. tammikuuta 2000/25

 

Sosialisointia Jyväskylässä:
Epäpyhä allianssi (SDP, vas, krist ja vihreät sekä GOLF-puolue)

ryöstää asukkaiden talot ja rannat Sippulanniemessä!


"Yksityisellä maalla sijaitsevat vakinaiset ja loma-asunnot on merkitty osayleiskaavassa symbolein virkistysalueelle."

"Golfin ja yleisen ulkoilukäytön välillä vallitsee tietty ristiriita. Ulkoilureitit eivät kyllin hyvin erotu golf-kentällä olevista poluista, joilla ulkoilijoihin voi kohdistua riskejä."

"Mikäli kaupunginvaltuusto ei hyväksy kaavaa kuluvan vuoden (1999) puolella, ei sitä uuden lain mukaan enää lähetetä ympäristöministeriön vahvistettavaksi. Tällöin kaavasta tulee kaupunginvaltuuston päätöksellä oikeusvaikutteinen osayleiskaava."

"Jyväs-Golf r.y. on tyytyväinen osayleiskaavaluonnokseen. Yhdistys haluaisi kuitenkin pienentää Majaniemen kärkeen esitettyä suojelualuetta, jotta väylien rakentaminen olisi mahdollista. - Kaavoitustoimisto: Majaniemeen merkittyä suojelualuetta on pienennetty siten, että sen lävitse on mahdollista rakentaa golf-väyliä."

"Erkki Urtti ei vastusta kohtuullista virkistysaluevarausta omistamallaan tilalla Rno. 2:237, mutta asettaa kyseenalaiseksi varauksen laajuuden sekä golf-kentän laajennuksen. - Kaavoitustoimisto: Huomautus ei anna aihetta toimenpiteisiin."

Katkelmia pöytäkirjoista.

Jyväskylän kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 13 joulukuuta 1999 tuoda kaavan valtuuston käsiteltäväksi seuraavan äänestyksen jälkeen:

Koska oli tehty kannatettu muutosehdotus, puheenjohtaja totesi, että asiasta on äänestettävä ja teki seuraavan äänestysesityksen, joka hyväksyttiin: Ken kannattaa kaupunginjohtajan ehdotusta, äänestää ''jaa'' ja jos ''ei'' voitaa, on kaupunginhallitus hyväksynyt jäsen Fredriksonin muutosehdotuksen. Äänestys hyväksyttiin suoritettavaksi kättennostoin.

Kättennostoin suoritetussa äänestyksessä annettiin 8 ''jaa'' -ääntä (jäsenet Ojala, Ahola, Väliniemi, Hakkarainen, Arvaja ja Tuija Mäkinen sekä varajäsenet Leppänen ja Matti Mäkinen)

ja 4 ''ei'' -ääntä (puheenjohtaja Ikonen sekä jäsenet Antila, Fredrikson ja Selin).

Päätös Päätösehdotus hyväksyttiin.

Puheenjohtaja Ikonen sekä jäsenet Antila, Fredrikson ja Selin ilmoittivat eriävän mielipiteen päätöksen johdosta.

Pirkko Selin ilmoitti lisäksi seuraavan eriävän mielipiteen päätöksen johdosta. Pyydän lisäksi lisäselvitystä jokamiehenoikeuksista kaavaan liittyvällä ranta- alueella, kallioalueen virkistyskäyttötavoista ja Majanoron suojelualueen rajausperusteista.


Lue myös!

Sippulanniemi aidataan golffareille
torstaina heinäkuun 27. päivänä vuonna 1999

Jyväskylän kaupunki ryöstää rannat golf-yhdistykselle. Häikäilemätön kaava valmisteilla.
maanantaina
syyskuun 27. päivänä 1999NYKYAIKA CHARLES CHAPLIN
1936
Nykyaika nyt!
Tule tekemään yhteisen tajun kokemusta!


Jutut ja artikkelit kirjoitti ja kuvat kuvasi Pertti Manninen vuonna 1999 ja 2000 Laukaassa ja Jyväskylässä.

 
2000 torstaina 20. tammikuuta 2000/25

 

Omistajan hätähuuto. Katkelma kirjoituksesta

"Kaavoittajan alkemiaa Sippulanniemessä"

"Keskiajan alkemistit uskoivat, että kullan valmistaminen on mahdollista. Jyväskylän kaavoitustoimistossa uskotaan vastaavasti, että yksityisen omistamat maat muuttuvat piirustuspöydällä yleiseksi virkistysalueeksi.

Temppu tehdään kaavoittamalla maat virkistysalueeksi välittämättä siitä kuka ne omistaa. Jos kaava-alueella sattuu olemaan asumuksia, niin merkitään ne vain symboleilla suoraan virkistysalueen keskelle.

Asukkaille toki annetaan lupa jatkaa asumista omalla maallaan omissa kodeissaan, tosin tietyin rajoituksin.

Sitten vaan kaava hyväksytettäväksi ja saman tien virkistysalue onkin sitten valmis. Karttakeskukselle toimitetaan tiedot kaavasta.

Sitten laaditaan erilaisia ulkoilu- ja retkeilykarttoja, joihin virkistysalueet on merkitty. Näin ovat yksityiset maat muuttuneet yleiseksi virkistysalueeksi.

Vai ovatkohan sittenkään? Jotakin taisi päästä unohtumaan.Tosiasiassa kaava on aina vasta suunnitelma, joka antaa vasta mahdollisuuden toteuttaa suunniteltuja maankäyttötapoja. Toteutus vaatii aina eri päätöksen.

Pelkkä kaava ei muutu itsestään asuinalueeksi eikä myöskään virkistysalueeksi. Ensin pitää hankkia maat omistukseen, tai mahdollisesti tehdä maankäyttösopimus. Toisen maalle ei saa rakentaa eikä perustaa yleistä virkistysaluetta, ei siinäkään tapauksessa, ettei mitään sen kummempaa rakentamista tarvita.

Yksityinen maa on virkistysalueeksi kaavoitettunakin edelleen sitä samaa yksityistä metsää, peltoa tai joutomaata, joilla sovelletaan edellenkin ulkoilulakia. Yksityinen rakennuspaikka nauttii kotipiirin suojasta yhtä vahvasti kuin ennenkin.

Keljonlahden rakennetut yksityiset rannat on pääsääntöisesti kaavoitettu VL-merkinnällä (lähivirkistysalue). Kuitenkaan asukkaiden ja maanomistajien kanssa ei ole neuvoteltu.

Tämä kielii siitä, ettei yksityisiä alueita edes aiota hankkia todelliseen virkistyskäyttöön, vaan asia jää pelkän suunnitelman asteelle, ilman yritystäkään kaavan todelliseksi toteuttamiseksi.

Maankäytöstä sopiminen etukäteen yksityisten maanomistajien kanssa olisi erityisen tarpeellista varsinkin silloin kun on kysymyksessä on virkistysalue. Kaupungilla näet ei ole lunastusoikeutta maan hankkimiseksi virkistystarkoituksiin.

Alueet jäävät tällöin mitä todennäköisimmin yksityiseen omistukseen eikä kaava voi toteutua suunnitellussa tarkoituksessaan eli todellisena virkistysalueena.

Kaupunginvaltuusto käsittelee Sippulanniemen virkistysalueen osayleiskaavaa kokouksessaan 24.1.

Tällöin joko hyväksytään tai hylätään se, että Keljonlahden asutut rannat olisivat muka kaupunkilaisten virkistysrantoja ja vielä vapaat rakentamattomat rannat varataan golfkentän laajennukselle.

Sippulanniemen asukkaat kyllä pärjäävät nykyisenkin kaavaehdotuksen kanssa, heidän alueensa eivät muutu yleiseksi virkistysalueeksi ja elämä jatkuu entisellään, mutta miten käykään tavallisen kaupunkilaisen: vapaita rantoja ei virkistysalueelle jää!

Tästä syystä on tärkeää äänestää sen puolesta, että kaavaehdotus palautetaan uudelleen valmisteltavaksi. Vain tämä päätös luo mahdollisuudet selvittää, miten Sippulanniemestä voitaisiin luoda todellinen, kaikkien kaupunkilaisten virkistysalue."

NIILO KYLMÄLAHTI
Sippulanniemen kanta-asukas."

Julkaistu Keskisuomalaisessa keskiviikkona 19.1.2000 Puheenvuorot-palstalla.


Playtime

Playtime

 
2000 torstaina 27. tammikuuta 2000/26
  Viime viikolla: Sosialisointia Jyväskylässä:
Epäpyhä allianssi (SDP, vas, krist ja vihreät sekä GOLF-puolue)
ryöstää asukkaiden talot ja rannat Sippulanniemessä!
Keskisuomalainen hiljaa kuin kusi sukassa!


Sosialisointia Jyväskylässä:
Epäpyhä allianssi (SDP, vas, krist ja vihreät sekä GOLF-puolue) ryöstää asukkaiden talot ja rannat Sippulanniemessä!
Keskisuomalainen hiljaa
kuin kusi sukassa!

Värisuorat SDP ja Keskisuomalainen Oy.
Jyväskylän kaupunki ryöstää rannat golf-yhdistykselle. Häikäilemätön kaava valmisteilla. (21.9.99)
Sippulanniemi aidataan golffareille.
(20.07.99)

  Näin siinä sitten kävi, vai kävikö?
Parade
(1974)
"Sippulanniemen golf-kaava hyväksyttiin mutinoin Jyväskylässä".
Keskisuomalainen tiistaina 25. tammikuuta 2000.
 
Jacques Tatin viimeinen elokuva maalaissirkuksen esityksestä. Herra Hulot ei ole enää mukana.
sunnuntaina 30.1 TV2:ssa.
Horse Feathers
(Hevosen sulat 1932)
Marx-veljesten hillitöntä komiikkaa.
sunnuntaina 30.1 TV1:ssä.

The Band Wagon
Iskelmäkaruselli 1953)
Vincente Minnellin mestarimusikaali)
maanantaina 31.1 TV2:ssa klo 14.10.


 

 
2002 30. toukokuuta 2002.

Keskisuomalainen tiistaina 25. tammikuuta 2000.

Linkit

Omistajan hätähuuto. Katkelma kirjoituksesta "

Sosialisointia Jyväskylässä: Epäpyhä allianssi ryöstää asukkaiden talot ja rannat

Keskisuomalainen hiljaa kuin kusi sukassa!

Sosialisointi-etusivu

Näin siinä sitten kävi, vai kävikö?


Ensimmäiset jutut:

Sippulanniemi aidataan golffareille.

Jyväskylän kaupunki ryöstää rannat golf-yhdistykselle.


Lue myös:

Demokratia karttaa Suomen Liikunta ja Urheilua. Ministeri Suvi Linden ei valvo.

Kettunen vittuilijasta eetikoksi. Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen


 Tänään 30.05.02


Etusivulle!

Huutokauppaa hädällä
Golf-sokeutta Suomen maassa
Suomen perustuslaki pilkattavana
Pääkirjoitus: Pankit eivät ota riskejä asuntolainoissa
Ilta-sanomat tuomittiin Eeva-lehden siteeramisesta
Mikael Fränti kertoo lauantaiväkivallasta.
Sairaalassa Helsingissä 2
Jääviys on itse huomattava
Aki Kaurismäki
Työtä!
pm

Golf-sokeutta Suomen maassa

Pertti Manninen 30. toukokuuta 2002. nettisanomat.com

Oulussa ministeri Suvi Linden kaatui viheriölle. Jyväskylässä on pistetty vieläkin paremmaksi: kaupunginjohtaja Pekka Kettunen ja kumppanit kaavoittavat golf-kenttää yksityisten maille maanomistajien vastustuksesta välittämättä.

Kaikki Suomen golf-kentät ovat yksityisiä pienen harrastajajoukon omistamia. Joillain kentillä omistusosuus, joka takaa pelaamisen maksaa jopa satoja tuhansia markkoja. Huomattavasti halvempiakin on.

Osa kentistä toimii täysin omistajien rahoituksella, osa on vuokrannut kentän kunnilta kymmeniksi vuosiksi erittäin edullisella vuosivuokralla. Oulussa kentän laajennukseen pyydettiin kaupungilta alhaista maanvuokraa, koska kenttä oli tarkoitus rakentaa vain osakkaiden rahoituksella ilman yhteiskunnan tukea. Ministeri Suvi Linden kuitenkin esitteli omistamalleen kentälle miljoonan markan avustusta valtiolta. Tästä nousi niin kova kohu, että hän joutui eroamaan ministerin paikaltaan.

Jyväskylässä on toisenlaista menoa, vielä hurjempaa.

Sippulanniemen golf-kentän laajennukseen ei haluta enää kaupungin omistamaa maa-aluetta, vaan kaupunki kaupunginjohtaja Pekka Kettusen johdolla kaavoittaa yksityisten maita yksityisen golf-kerhon tarpeisiin. Tämä häikäilemättömyys jatkuu ja jatkuu maanomistajien vastustuksesta huolimatta. Hallinto-oikeus ei tosin tätä hyväksynyt, mutta kaupungilla oli otsaa valittaa Korkeimpaan hallinto-oikeuteen tästä asiasta.

Oman lukunsa on sanomalehti Keskisuomalainen, joka ei pysty ottamaan edes neutraalia asennetta tällaiseen nykyaikaiseen maanryöstöön. Lehti kirjoittaa puolueellisesti päättäjiä painostaen. Todellinen limbo-otsikointi oli, kun lehti väitti, että jos kaava hylätään, niin rannat rakennetaan kerrostaloiksi!

Tähän loppuun ote Keskisuomalaisessa julkaistusta maanomistajan yleisönosastokirjoituksesta:

"Temppu tehdään kaavoittamalla maat virkistysalueeksi välittämättä siitä kuka ne omistaa. Jos kaava-alueella sattuu olemaan asumuksia, niin merkitään ne vain symboleilla suoraan virkistysalueen keskelle."

"Asukkaille toki annetaan lupa jatkaa asumista omalla maallaan omissa kodeissaan, tosin tietyin rajoituksin."
...
"Keljonlahden rakennetut yksityiset rannat on pääsääntöisesti kaavoitettu VL-merkinnällä (lähivirkistysalue). Kuitenkaan asukkaiden ja maanomistajien kanssa ei ole neuvoteltu."

"Maankäytöstä sopiminen etukäteen yksityisten maanomistajien kanssa olisi erityisen tarpeellista varsinkin silloin kun on kysymyksessä on virkistysalue. Kaupungilla näet ei ole lunastusoikeutta maan hankkimiseksi virkistystarkoituksiin."
….
"Kaupunginvaltuusto käsittelee Sippulanniemen virkistysalueen osayleiskaavaa kokouksessaan 24.1.2000."

"Tällöin joko hyväksytään tai hylätään se, että Keljonlahden asutut rannat olisivat muka kaupunkilaisten virkistysrantoja ja vielä vapaat rakentamattomat rannat varataan golfkentän laajennukselle."

"Miten käykään tavallisen kaupunkilaisen: vapaita rantoja ei virkistysalueelle jää!"

30.05.2002 Pertti Manninen, nettisanomat.com.

Lue myös!

 
2002 28.11.2002
Huomenna Itsenäisyyspäivän aattona: Kaavaryöstö etenee Jyväskylän kaupunki sai ajamansa Sippulanniemen golf-kaavan hyväksytyksi Korkeimmassa hallinto-oikeudessa. Erilaisilla kaavatempuilla tullaan ryöstämään asukkaiden maat jopa korvauksetta! Jyväskylän kaupunginjohtaja Pekka Kettunen ansaitsee aikaisemman oman luonnehdintansa "vittumainen" lisäksi luonnehdinnat "häikäilemätön" ja "raukkamainen". Hän käyttää vahvemman oikeutta lakimiesarmeijoineen ja kaavaspesialisteineen pientä yksityistä maanomistajaa vastaan ja hyväksyttää toimensa pihalla olevilla luottamusmiehillä. Oma lukunsa on kokonanaan sanomalehti Keskisuomalainen, joka ei selosta asiaa kunnolla ja vaikenee oudosti kertomatta, mistä todellisuudessa on kysymys.
2002 05.12.2002
p   p
 
Suomalainen sosialisointi Jyväskylässä. Kaavaryöstö etenee. Uutisointia sisäsivuilla. Otsikoissa Golf-kaavakin on muuttunut virkistysalueeksi. Keskisuomalainen.
Uusi vuosituhat. Vanhat kujeet.
Kuva: Pertti Manninen.
 
     
 

Sanomalehti Keskisuomalainen julkaisi KHO.n päätöksen sisäsivuillaan ja antoi puuhamiesten kehua itseään estottomasti.

Maanomistajien asema kuitattiin lauseella: "Valittajat eivät vastustaneet virkistyskäyttöä vaan sitä, että jo olemassa olevia asuinpaikkoja ei merkitty tonteiksi." Keskisuomalainen 15.11.2002.

 
     
  Keskisuomalainen 15.11.2002.
Sippulanniemi pysyy virkistysalueena. Korkein hallinto-oikeus kumosi kaikki osayleiskaavasta jätetyt valitukset. Kaupungille ratkaisu oli mieluinen.

Sippulanniemen virkistysalueen kaavakiista on ratkaistu korkeimmassa hallinto-oikeudessa, joka on kumonnut kaikki osayleiskaavasta tehdyt valitukset. KHO:n päätöksellä kaava-alue jää virkistyskäyttöön, eikä sinne voi rakentaa enää asuintaloja. Kaava-alue ulottuu Sippulanniemen länsipuolelta Kuokkalan kehätien päähän.

Kaupunginarkkitehti Ilkka Halinen pitää ratkaisua kaikin puolin merkittävänä kaupungille.
- Lasken Sippulanniemen neljän tärkeän virkistysalueen joukkoon Laajavuoren, Kolmisoppisen ja Aittovuoren lisäksi, hän sanoo.
Virkistysalueella on 9-reikäinen golfrata, ja kaavasta on joissain yhteyksissä puhuttu myös "golfkaavana".
- Kaava antaa kyllä mahdollisuuden radan laajentamiseen, mutta se vaatii kokonaan oman päätöksentekoprosessinsa, muistuttaa Halinen.

- Sippulanniemi on kaupungin virkistysalueena hyvin saavutettavissa ja tärkeä yhteys Päijänteeseen. Päätös on osoitus kaupungin kaavoitustoimen ja kaavoituspolitiikan korkeasta tasosta, johdonmukaisuudesta ja luotettavuudesta, toteaa kaupunginjohtaja Pekka Kettunen.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi osayleiskaavan tammikuussa 2000. Valittajat eivät vastustaneet virkistyskäyttöä vaan sitä, että jo olemassa olevia asuinpaikkoja ei merkitty tonteiksi.
Rakennusoikeuden lisääminen ei siis ollut alueella asuvien valittajien päämääränä, mutta ilmassa on ollut poliittisia haluja myös asuntorakentamisen suhteen. Niitä Hämeenlinnan hallinto-oikeuden ratkaisu marraskuussa 2000 vain rohkaisi, kun kaupunginvaltuuston kaavapäätös kumottiin. Kaupunki valitti päätöksestä KHO:een.
Pohdinnat alueen tulevaisuudesta voidaan nyt aloittaa uudestaan alkuperäisestä virkistyskäytön näkökulmasta.

Keskisuomalainen 15.11.2002. Jyväskylä. Eeva Salminen.

 
 
Lue myös!

VOLVO 745 GLE STW 2.0 AUTOM -86,ohjaustehostin, keskuslukitus, 2 renkaat, sävylasit, sähköpeilit, sähköikkunat, kattoluukku, vetokoukku, lohkolämmitin+sisäpistoke, perän korkeudensäätö, sumuvalot, ruostesuojaus, kats. 10/02 Hp. 4000. Soita 040- Myydään BMW 535 -89 Erittäin hieno, M5:n sisusta, madallettu, kahdet aluvanteet, kesävanteet 10-tuum. ja 8 t leveät 17-tuum. tod. upeat. Ei häpeä uutta! Hinta: 12000? /tarjous Tyyppi: 4D Mittarilukema: 165 tkm Korityyppi: Sedan Käyttövoima: Bensa Vuosimalli: 1989 Moottorin tilavuus: 1.5L Vaihteisto: Manuaali Moottorin teho: 155 KW Yhteystiedot: p.0500- /Jukka email: @kolumbus.fi MYYDÄÄN Yaesu (Vertex) VR-5000 liikennevastaanotin. 0.1-2600MHz, 2000kan/50pankkia, kaikki modet, ml. SSB&CW, bandscope, 2*VFO, DSP-optio asennettu, 10.7Mhz IFoutput. Vähän käytetty. Hp. 740EUR. 040- Haluan vuokrata yksiön tai rauhallisen alivuokrahuoneen Helsingin keskustan alueelta. Olen siisti, työssäkäyvä, savuton ja luotettava vuokralainen. Yhteystiedot: Salla @yahoo.com GSM: 050 .

Viime viikon etusivu Viime aikojen sisällysluettelo
Torstaina 28. marraskuuta 2002  
 
  Pääkirjoitus  
  Kuolema Nykissä  


  Viikon linkki  
  3 x imagine  


  Sodan kuva  
  Verisuihku  


  Kuvagalleria  
  Ajan kuvat  
  Uudet kuvat  
  Unelmoinnit  
  Vanhat kuvat  
  Dokumentit  
  Animoinnit    Ajatuksia  
  Tieto tulvii. Mikä säilyy? Mikä hävitetään?  
  Pääkirjoitus Uusi demokratia  
12

Vangittu vapaus. Hurjakuru 2002. Kuva: Robotti.
 

Pukki kaalimaan vartijana 1.
"Järkevintä olisi poistaa keskustelupalstojen tallennevelvollisuus ja saattaa palstat tiukan julkaisijavastuun alaisiksi." Sananvapauslain kautta netin villiin länteen. Tommi Lindblom. Päätoimittaja. MTV:n internet-, tekstikanava- ja mobiiliuutiset.
21.11.2002 We shall overcome! Pääkirjoitus
19.08.1999 Uusi demokratia on täällä nyt!

     

Kaunis tappaja. Helsinki 1957.
Kuva: Pertti Manninen
.
 

Pukki kaalimaan vartijana 2.
"Se oli tärkeä puhe. Fiksua tekstiä".
Ulkopoliittisen instituutin johtaja Tapani Vaahtoranta. Nato-asiantuntija kiittelee Ahtisaaren linjausta.
12.09.1999 Nato ei tee virhearvioita!
Koiviston huoli pommituksista myöhäsyntyistä.
Tahdotko poikasi Balkanille tapettavaksi?

13.09.2001 Kuolema Nykissä. "Nato-asiassa Helsingin Sanomat on raukka."
Lisää Linkkejä, linkkejä, linkkejä.

     

Kuolema Nykissä. New York 2001. Kuvitelma: Pertti Manninen.
  Pukki kaalimaan vartijana 3.
"Meille ei ole asetettu mitään rajoituksia emmekä hyväksy mitään rajoituksia." Sotarikoksista syytetty Nobel-palkittu Yhdysvaltain entinen ulkoministeri Henry Kissinger. Bush nostaa Henry Kissingerin, 79, takaisin politiikan parrasvaloihin.
13.09.2001 Kuolema Nykissä 11.09.01.
Henkilökohtaisia tunnelmia ja lehdistä luettua suruaamuna.
16.09.1999 Pyöveleiden oikeus. Saako Itä-Timor häipyä pois silmiemme edessä?
Lisää
Linkkejä, linkkejä, linkkejä.
     
 
Lahjoita ruokaa! "The Hunger Site"-sivulla käydessäsi ja siellä nappia painaessasi lahjoitat ruokaa maailman nälkäisille ihmisille. Sivulla mainitut sponsorit maksavat lahjoituksen puolestasi! Voit tehdä yhden lahjoituksen joka päivä. 16.09.99.
     
  Pääkirjoitus 28.11.2002
Pukki kaalimaanvartijana
Sokea sokeaa taluttaa
"Vaikeinta hänellä on kai itsensä kanssa"
     
12


  Palvelut  
  - Kirjoita mielipiteesi  
  - Ilmoita ilmaiseksi  
  - Sää  


  Info  
  - Yhteydenotto  
  - Suomi24  
  - Google  


  Tulossa  
  - Muistoja
Kuvia pinnan alta ja päältäkin.
 
  - Muistoja
Fredssträff -84
 
  - Muistoja
Johan von Bonsdorff
 
  - Eduskunta  
  - Kaksoset  


 
Viime viikon etusivu Viime aikojen sisällysluettelo
Torstaina 28. marraskuuta 2002  
 

 


TOIMITUS päätoimittaja
Kuva: Mika Hänninen
Yhteydenotto: nettisanomat@hotmail.com. copyright nettisanomat.com 2002/175
Kuva: Pertti Manninen
Sivut valmisti Pertti Manninen, 05.12.2002, 09.12.2002, December 13, 2002 23:59
nettisanomat.com - 2002/12/05 - etusivu - suomalainen sosialisointi - kaavaryöstö - jyväskylä - sippulanniemi - pekka kettunen - ilkka halinen - keskisuomalainen - jyväskylän kaupunki - jutut 1999-2000 - kuvat - pertti manninen - avoin - joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.


Navigointi-tekstit "edellinen, seuraava" lisätty 2011-09-23.
POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2002: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Kolme logokuvaa puuttuu. Yksi tyylimäärittely puuttuu.