POISTOT (HO 19.11.2015)

JYVÄSKYLÄN KÄRÄJÄOIKEUS
Rikosasia
TUOMIO 06/815
Annettu kansliassa
2.5.2006
Asiano:
R 05/2307

Syyttäjän rangaistusvaatimus
1. KUNNIANLOUKKAUS (6160/R/001799/05) Rikoslaki 24 luku 9 §
1.7.2004-8.10.2005 LAUKAA

Manninen on esittänyt asianomistaja Pekka Monosesta ja tämän asianajotoimistosta valheellisen ja perättömän tiedon väittämällä internetissä pitämällään nettisanomat sivustolla (www.nettisanomat.com), että Mononen on asianajajana toimistonsa puitteissa laatinut häntä koskevia (POISTETTU 03.03.2016 A). Hän on sivustoillaan julkaissut oikeudenkäyntiaineistoa, joka sinällään on ollut sisällöltään oikeaa, mutta Manninen on antanut lukijoiden ymmärtää, että oikeudenkäynnissä olisi ollut kysymys jostakin laittomasta. Teko on siten huomioonottaen Monosen ammatti asianajajana ollut omiaan aiheuttamaan asianomistajalle vahinkoa sekä häneen kohdistuvaa halveksuntaa.

http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20060502kunnianloukkauskaraja1tuomio.htm

VAASAN HOVIOIKEUS
TUOMIO
Nro 565
Antamispäivä 23.4.2007
Diaarinro R 06/794
Verkkoviestin jakelun keskeyttäminen

Sananvapauden käyttämisestä joukkoviestinnässä annetun lain 18 §:n mukaan tuomioistuin voi virallisen syyttäjän, tutkinnanjohtajan tai asianomistajan hakemuksesta määrätä julkaisijan tai ohjelmatoiminnan harjoittajan taikka lähettimen. palvelimen tai muun sellaisen laitteen ylläpitäjän keskeyttämään julkaistun verkkoviestin jakelun, jos viestin sisällön perusteella on ilmeistä, että sen pitäminen yleisön saatavilla on säädetty rangaistavaksi. Lähtökohtana mainittua lainkohtaa sovellettaessa on saman lain 1 §:n 2 momentti, jonka mukaan viestintään ei saa puuttua enempää kuin on välttämätöntä ottaen huomioon sananvapauden merkitys kansanvaltaisessa oikeusvaltiossa.
Mannisen ylläpitämällä nettisanomat.com -internetsivustolla on materiaalia, joka kohdistuu Monosen elinkeinotoimintaan ja on sisällöltään Monosen kunniaa loukkaavaa. Monosta koskevien verkkoviestien pitäminen yleisön saatavilla on edellä mainitun lainkohdan tarkoittamalla tavalla rangaistavaksi säädetty teko ja rikos jatkuu edelleen niin kauan, kuin internetsivustolla oleva Monosta koskeva materiaali on verkkoviestinä yleisön saatavilla.
Edellä mainitut seikat huomioon ottaen Mannisen on poistettava nettisanomat.com-sivustolta kaikki sellaiset verkkoviestit, joissa mainitaan Monosen tai hänen yrityksensä nimi ja joissa on viittauksia Monoseen. Näin ollen tämän asiaa koskevan tuomion julkaiseminen mainitussa verkkojulkaisussa ei ole tarpeellista.
http://www.nettisanomat.com/2007/05/26/20070423kunnianloukkaushovituomio1tuomio.htm


Tältä sivulta on poistettu kaikki Vaasan hovioikeuden 23.4.2007 tuomiossa Nro 565 poistettaviksi määrätyt verkkoviestit.  Alkuperäinen sivu, jossa poistokohdat ovat näkyvissä, on arkistoitu osoitteeseen  http://www.12.fi/2005/01/06/etusivu0406.htmNettisanomat  06.01.2005


POISTOT (HO 19.11.2015)

edellinen numero 

nettisanomat.fi  - loppiaisena, torstaina 06.01.2005  - toinensivu - linkit - toinen kvartaali 2004 - nro 304 

seuraava numero
Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Torstaisin ja  tiistaisin extra!

Sunnuntaina 26. joulukuuta 2004, tapaninpäivänä, kello 08.55 Suomen aikaa avasin television, joka oli jäänyt edellisenä iltana Ruotsin kanavalle. Ruudussa oli tekstiuutisia, joista kävi ilmi, että valtava hyökyaalto on iskenyt Intian valtameren rannikoille. Käänsin ohjelman BBC.News-kanavalle ja siellä oli jo kuvia ja selostusta tapahtuneesta. Suomessa asuva tyttäreni soitti muutamaa minuuttia myöhemmin ja kertoi, että poikani on soittanut hänelle Thaimaasta. Poikani ja hänen vaimonsa voivat hyvin, he ovat olleet tapahtuman aikaa sisämaassa. Lisäksi tyttäreni kertoi, että puhelusta kävi ilmi rannoilla olevan paljon ruumiita pitkin ja poikin. Samassa BBC News lähettää  kuvia Phuketista ja lopetamme puhelun ja ryhdymme katsomaan tahoillamme suoraa raporttia paikasta, jossa siis poikani majailee. Pertti Manninen. Tuuli käy heidän ylitseen. Kuva: Pertti Manninen. Sarja.
 
 
nettisanomat 
1999 alkae
n

ILMOITA ILMAISEKSI: LINKKI UUSIMPIIN!

Uusin lehti Arkistohaku Depis Elokuva Gallup Imagine Kaupunkikuva Kuvagalleria Lehdet Liikunta
Opetus Perhe Politiikka Sota ja rauha Tv ja radio Talous Työtä Valokuva Velka Viikon kuva

Vuosi 2004. Toinen kvartaali. Linkit etusivuille ja joihinkin juttuihin. 
tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin.
Vuosi 2004. Ensimmäinen kvartaali. Vuosi 2004. Toinen kvartaali. Vuosi 2004. Kolmas kvartaali. Vuosi 2004. Neljäs kvartaali.
25.03.2004.

¤ SanomaWSOY:n tekemä rikos jäi selvittämättä! Irak-vuoto-asiakirjat olivat Helsingin käräjäoikeuden päätöksen mukaan salaisia. Ilta-Sanomat julkisti niitä kuitenkin neljään eri kertaan, siis rikkoi lakia toistuvasti jatkuvasti. 
¤ Amerikkalaispoliitikoille olisi aivan erilainen päätös lähettää joukkoja sotaan, jos siellä olisi mukana heidän omia poikiaan ja tyttäriään. Näin on enää kuitenkin äärimmäisen harvoin. Sosiologian professori Charles Moskos Northwestern Univeristystä.
01.04.2004.

¤ Kari Lipponen ja Leo Stenvall. 1956. 
Vantaan jäät lähtevät! 
Pyörille! Jäälauttojen ryskettä, vesimassojen pauhua katsomaan! 
¤  Torstaina 01.04.2004. SanomaWSOY:n hallitukseen juuri nimitetty Sirkka Hämäläinen, Suomen Pankin entinen pääjohtaja ja Euroopan Keskuspankin entinen johtokunnan jäsen, tahtoo tavata työttömiä Helsingin työttömien yhdistyksen puheenjohtaja Reima Kekäläisen esitteleminä. Tapaamiset järjestetään Sanomatalon ala-aulassa.
08.04.2004.

¤ Il Vangelo secondo Matteo
Immagini. Pier Paolo Pasolini 1964. - The Passion of the Christ. Mel Gibson 2004. 
 
¤ Cinquante ans après l'holocauste le monde a permis un autre génocide, cette fois au Rwanda. 
¤ "Falluja on erittäin paha paikka ja siellä on paljon oikein ikävää väkeä." Merijalkaväen luutnantti David Mayers.
¤ YOMI! "Hänen mielestään koko operaatiosta jäi nyt "astian maku"."
15.04.2004.

¤ Vallan väärinkäyttöä. Kaksi esimerkkiä, kuinka Helsingin Sanomat käyttää valtaansa väärin. Esimerkki 1. Oma lehmä ojassa eli jääviys kirjoittaa Helsingin keskustan kaavoittamisesta. Esimerkki 2. Kuinka puolueiden kannatuslukugalluppien valheellisella, väärällä ja tarkoituksenmukaisella tulkinnalla nostetaan ja lyödään myötä- ja vastenmielistä poliitikkoa. Tapaukset Paavo Lipponen ja Anneli Jäätteenmäki. 
¤ Tähän on tultu Leif Salmén. Iltalehti keskiviikkona 14.04.2004.
22.04.2004.

¤ Irak. Presidentti George W. Bush: "Jumala on antanut minulle luvan käydä tätä sotaa". 
¤ Kari-Pekka Kyrö - paljon porua, vähän villoja? 
¤ Bodom-miehen piinaviikot. Pääkirjoitus. Anna-Maija Tuuliainen. Jyväskylän Ylioppilaslehti keskiviikkona 21.04.2004. "Toimittajien olisi kiivaimmankin skuuppijahdin keskellä hyvä pysähtyä edes hetkeksi miettimään, mitä uutiskilpailusta voi kohteelle seurata." 
¤ "Kesäloman pitää alkaa kesäkuussa, koska silloin alkaa kesä."
29.04.2004.

¤ "Suomalaisissa kouluissa on ollut pakkokreikkaa, pakkolatinaa, pakkovenäjää ja pakkoruotsia, mutta jostakin syystä kaikkien tieteiden, viisauden ja suhteellisuuden tajun perustana oleva matematiikka on jonkinlainen vapaaehtoisluontoinen sivuaine, jota ei oikeastaan tarvitse osata."  Aarno Laitinen. Iltalehti VIIKKO lauantaina 24.04.2004. Minne katosi laskutaito? 
¤ "Meillä on vastuuton alkoholipolitiikka, käyttö lisääntyy. On odotettavissa lisää lasten huostaanottoja." 
06.05.2004.

¤ "Tausta: Äitini valvonta Laukaan talon pakkohuutokaupassa hylättiin sillä perusteella, että olin vienyt hänen haltijavelkakirjansa ulosottotoimistoon. Avustava ulosottomies Raino Rinne oli pyytänyt minua niitä sinne tuomaan. Vaikka äitini oli toimittanut vaatimuksensa kirjallisesti tähän pakkohuutokauppaan, niin kihlakunnan vouti Jarmo Kivistö hylkäsi hänen vaatimuksensa perusteluinaan, että haltijavelkakirjat ovat olleet velallisen hallussa ja että hän on saanut puhelimessa yli 80-vuotiaalta vanhukselta vastauksen, ettei hänellä niitä ole."  ¤ 
Tässä vaiheessa kuvaan astuu asianajaja Pekka Mononen, Asianajotoimisto Pekka Mononen Ky.
13.05.2004.

¤ Joona Puhakka voitti EM:n metrin ponnahduslaudalta Madridissa eilen keskiviikkona 12.05.2004. Kuvassa etualalla metrin laudalla tuleva mestari  valmistautumassa suoritukseensa. 
¤ Pää pensaaseen. "Kauhukseni huomasin, että Lauri Ihalainen oli päättänyt ajatella ääneen. Hän puhui vero- ja työllisyyspoliittisista "osaamispanoksista" joilla työttömyys ja investoinnit saataisiin mahdollisesti hoidettua. Mitä se on: ei mitään. Tarkemmin sanottuna se ilmentää, että eliitti on päättänyt jättää sadat tuhannet työttömät heitteille. SAK hoitaa jatkossakin työssäolevien edut ja vastapuoli TT rikkaiden. Tästä vallitsee sanaton sopimus." Leif Salmén. Iltalehti eilen keskiviikkona 12.05.2004.
20.05.2004.

¤ "Pankki oli matkalla kohti loppuaan, osakkeenomistajien rahat ja omaisuudet olivat vaarassa. ... Lopuksi esitettiin Suomen taloushistorian kavalin ja peitellyin pelastusoperaatio, oli turvattava paikallaolijoiden ja muidenkin pankkien suuromistajien osakkeet ja omistukset. Vanhan ja kunnianarvoisen pankin yhtiöjärjestys muutettiin huomaamatta veronmaksajien silmien edessä. Velkoja ja sitoumuksia siirrettiin vanhasta SYP:stä Pohjoismaiden Yhdyspankki Oy:lle,  joka kas kummaa muutti nimensä heinäkuussa vuonna 91 Suomen Yhdyspankiksi. Vanha ja kunnianarvoisa entinen SYP se muutettiin Unitas Oy:ksi." Seppo Konttinen Ylen Talousarvio- lähetyksessä perjantaina 14.05.2004. Ohjelman nimi oli Pankkivangit.
27.05.2004.

¤ "... itse sotahan hoidettiin erittäin tehokkaasti
se kesti vain joitakin viikkoja ja aiheutti erittäin vähäisiä tappioita amerikkalaisille
mutta sitten siitä eteenpäin on ollut jatkuvia epäonnistumisia jatkuvia tappioita ja aivan ilmeistä on että amerikan poliittinen johto ei alunperin ollut valmistautunut siihen mitä kaikkea tästä saddam husseinin kukistamisesta tulee sitten seuraamaan ja tätähän on nyt euroopassa vahvasti arvosteltu
tietenkin voidaan kysyä kuka saattoi etukäteen ennustaa ja arvioida oikein mitä kaikkea tulisi tapahtumaan näiden sotatoimien jälkeen" Max Jakobsson Ylen Aamu-tv:tä varten tehdyssä haastattelussa tänään torstaina 27.05.2004 klo 7.20.
03.06.2004.

¤ Pekka Ervasti Irakgate-kirjansa haastattelussa: "No Jäätteenmäki itse kieltäytyi haastattelusta ja ja teki jonkun verran töitä sen eteen että keskeiset keskustavaikuttajat eivät antaisi minulle haastatteluja. Yhtä lukuunottamatta nää vetoomukset kuitenkin kaikuivat kuuroille korville." Nelosen haastattelussa. 
¤ Lue myös! MTV3:n haastattelu. 
¤ The crime of  SanomaWSOY was not settled in the court. 
¤
Pääkirjoitus torstaina 03.06.2004. Mistä kaikesta haluaisin kertoa? Kaikesta. Paljon on jäänyt kertomatta, viime aikoina. Pertti Manninen.
¤ Tiistaina 8.6. on nähtävillä erittäin harvinainen tapahtuma, Venus kulkee Auringon editse.
10.06.2004.

¤ Europarlamenttivaalit 2004 käynnissä. HS-Gallup tutki ja ennusti kannatusta, mutta jätti mielenkiintoisimman seikan kertomatta: äänestysinnon. HS-Gallup ja sen kritiikki! 
¤ AKU ANKKA 70 vuotta. Muistikuva. Joulukuun 5. päivänä 1951. Helsingin Sanomat oli kertonut, että tänään ilmestyy uusi Aku Ankka-niminen lehti.  
¤ Asiakirjoja oikeusjutusta: Perunkirja vuodelta 1993, jonka nojalla asianajaja väitti hoitaneensa jatkuvassa asiakassuhteessa uutta juttua vuodelta 2000. 
¤ Asiakirjoja oikeusjutusta: Valitus  velkomuskannetta koskevassa asiassa,  josta käy ilmi tämä  vuosien tauko asioiden hoitamisessa.
17.06.2004.

¤ Pääkirjoitus. Europarlamenttivaalit 2004. Anneli Jäätteenmäki sai yli kymmenen prosenttia äänistä!  
¤
Keskustan puheenjohtaja Matti Vanhanen haastattelussa.  
¤ Sdp:n puheenjohtaja Paavo Lipponen vastaa toimittajien kysymyksiin. 
¤ Asiantuntija Esko Antola. Euroopan unioni minuutissa!
¤ Valresultatet skakar EU-ledarna. Knappt 45,4 procent av medborgarna tog sig till valurnorna.
¤ Kansanäänestys uudesta perustuslaista? Eduskuntapuolueiden puheenjohtajat Riikka Uosukaisen ja Risto Makkosen tentissä. TV1 torstaina 10.06.2004 klo 21.05. 
¤ Postia lukijalta. Uhkaava taivaanranta. Immiment Horizon. Petri Rissanen haluaa selvitettäväksi ex-pääministeri Paavo Lipposen toimet Irak- diplomaattien karkottamisessa ja Washington-lupauksissa USA:n
presidentti George W. Bushille. -
Nyt tasavallan presidentti Tarja Haloselta.
24.06.2004.

¤ Eräs pakkohuutokauppa 1999-2000.
  Ulosottomiehen ja  kihlakunnanvoudin operaatio mitätöi vanhuksen etuoikeutetun saatavan 90 000 markkaa Merita Pankin hyväksi.
Avustava ulosottomies Raino Rinne ja kihlakunnanvouti Jarmo Kivistö asialla. 
¤ Pääkirjoitus: Olemme viime päivinä lukeneet järkyttäviä uutisia taloudelliseen ahdinkoon joutuneiden ihmisten kohtaloista.  ...  mutta minulle sinisilmäisenä oli ja on edelleen täysin käsittämätöntä ulosottomiehen ja kihlakunnanvoudin toiminta pakkohuutokaupassani sekä sen jälkeen äidilleni myönnetyn maksuttoman oikeudenkäynnin asianajajan toiminta, joka ei ollut tyytyväinen valtiolta saamaansa korvaukseen. ... Tässä häntä auttoi Pankin virkailija, joka oikeudessa(65POISTETTU 21.12.2015)  vahingokseni.

01.07.2004.


Ilkeä "kepponen" mummun pyörälle.
Pääkirjoitus muodostuu tällä viikolla erilaisista sanomista, joita voi lukea kukin halunsa mukaan haluamassaan järjestyksessä. Niihin voi joskus ilmestyä jatkoakin! Pertti Manninen.
 
IRAQI HIGHCOURT OF JUSTICE
WE GOT 'IM - YOU KILL 'IM 
Cartoon: Steve Bell

08.07.2004.


Tarkka selostus!
nettisanomat.com - 5 vuotta - Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999.
Torstaina 28.07.1999 (numero 0!)
Torstaina 15.06.2000 alkaen! 
Torstaina 07.06.2001 alkaen!
Torstaina 27.06.2002 alkaen! 
Torstaina 03.07.2003.
Torstaina 08.07.2004. Pääkirjoitus.  
Ylivoimaisesti tärkeimmän asian tästä valikoimasta tahdon toistaa aina ja aina!  Kesän hyvä teko: Opeta lapsi uimaan! 

Vuosi 2004. Ensimmäinen kvartaali. Vuosi 2004. Toinen kvartaali. Vuosi 2004. Kolmas kvartaali. Vuosi 2004. Neljäs kvartaali.
 
25.03.2004.
Suomen Sosialidemokraatti tiistaina 12. elokuuta 1969. TUK:n vesipedot pelasivat tasan.

Kuvateksti: Saksalaispelaaja Boesen käsi puhuu ja TUK:n viimeinen lukko Pertti Manninen on voimaton.

"Viiskytluvun alussa nassikkana saimme tilaisuuden käydä seuran vuorolla uimassa Helsingin ainoassa yleisessä uimahallissa Yrjönkadulla. Joku kai harjoitteli tosissaan ja sitten pihan lapset kuulivat, että pikkupennosilla pääsee uimaan ainakin kerran viikossa. Asuimme Kalliossa IV-linja 26:ssa ja siinä lähellä. Rahaa ei kovin paljon herunut työläiskodin kakruille. Joku sai rahat raitsikkalippuun, useimmat eivät. Me muut saimme hien pintaan juostessamme kilpaa raitsikan kanssa. Perille pääsimme käytännöllisesti aina yhtaikaa. Sen minkä vauhdissa hävisimme saimme kiinni raitsikan seisoessa pysäkillä. ..." Kuinka jouduin maalin suulle. Hajanaisia muisteloita. Pertti Manninen.
 
  Sanomisen ja julkaisemisen vapautta vuodesta 1999. Kesän hyvä teko: opeta lapsi uimaan! 
 
 

Vuosikirja 2003. Koko vuosi kahdella sivulla! tammikuu-kesäkuu 2003 kuvin. - heinäkuu-joulukuu 2003 kuvin. - tammikuu-kesäkuu 2003 ilman kuvia. - heinäkuu-joulukuu 2003 ilman kuvia.

 
 

TOIMITUS. Vastaava päätoimittaja Pertti Manninen. Yhteydenotto: nettisanomat@hotmail.com. Copyright nettisanomat.com 2004/304. Sivut valmisti Pertti Manninen 06.01.2005,  ensimmäinen versio 05.01.2005. 18.21, linkit 07.01.2005 11:49 ). Vanhempi toimittaja ja kesätoimittaja. Kuvannut Pertti Manninen. 
nettisanomat - 2005/01/06 - toinensivu - 
Vuosi 2004. Linkit. Toinen kvartaali. Linkit etusivuille ja joihinkin juttuihin. - Sunnuntaina 26. joulukuuta 2004, tapaninpäivänä, kello 08.55 Suomen aikaa avasin television...  - avoin - ainakin joka torstai - kuva - kuvat - pertti manninen - nettisanomat.

 
 

POISTOT HO 19.11.2015. LINKKI LISÄTTY KESKIVIIKKONA 23.12.2015.
Koko vuosi 2005: Linkit tarkistettu ja korjattu sunnuntaina 14.02.2016. Tekstinetti-kansiossa SanomaWSOY konsernin aineistoa.
Sivuston poistot joulukuu 2015 - helmikuu 2016. Lisäksi torstaina 03.03.2016